Ajo Motorsportin tiimit testaavat Espanjan Jerezissä

KUVA: Ajo Motorsport
Johann Zarco

MotoGP-sarjan toiseksi viimeiset viralliset testit Moto2 ja Moto3 –luokissa alkoivat Jerezissä hyvissä olosuhteissa. Aki Ajon johtamat tallit ajoivat onnistuneen testipäivän, vaikka paljon jäi testattavaa kahdelle jäljellä olevalle päivälle.

Suomalaistallin hallitseva mestari Johann Zarcolla oli ennen IRTA:n nyt alkanutta testiä yksityistestit Valencian ja Jerezin radoilla. Sääennusteiden mukaan myös torstaina ja perjantaina pystytään ajamaan hyvissä olosuhteissa. Tosin perjantain sääennuste lupaa viileämpää säätä tälle andalucialaiselle radalle.

Viimeinen MotoGP-sarjan pienempien luokkien virallinen testi on Qatarin Losailin radalla. Nyt siellä testaavat tällä maaliskuun ensimmäisellä viikolla MotoGP-luokankuljettajat.

Nyt Jerezissä kaikki Moto2 ja Moto3 –tallit ovat mukana ja testiajat olivat vertailukelpoisia eri tiimien kesken. Ajo Motorsport Kalex:in Zarco oli nyt ensimmäistä kertaa tiimin kauden 2016 ajopuvussa. Ensimmäisen testipäivän nopein oli Sveitsin Thomas Lüthi ennen Sam Lowesia ja Takaaki Nakagamia. Zarco oli aikalistalla kuudes vajaat seitsemän kymmenystä kärjen takana.

- Ajo-olosuhteet olivat nyt täysin erilaiset kuin edellisellä testikerralla. Rata oli erinomainen testaamiseen. Pystymme vertaamaan aikoja ja se mahdollistaa meidät parempaan työhön ja motivoi meitä, missä olemme kokonaisuudessaan. En päässyt niin kovaa kuin toivoin, mutta olin nopeimpien kuljettajien ryhmässä, Zarco muistutti.

Binderillä pääpaino säädöissä

Red Bull KTM Ajo  -tiimin Moto3 –ajajat Brad Binder ja Bo Bendsneyder tekivät myös täyden testipäivän. Heitä ilahdutti muiden tavoin hyvät olosuhteet, eikä tuulikaan juuri haitannut. Binder ajoi 62 kierrosta ja Moto3-luokan tulokas Bendsneyder kiersi radan 56 kertaa.

Keskiviikon nopein oli Nicolo Bulega KTM:ään ennen Honda-kuljettajia Niccolo Antonellia  ja Jorge Navarroa. Binder oli seitsemäs reilut seitsemän kymmenystä Bulegaa hitaampana. Bendsneyderin aika riitti sijaan 15 ja eroa kärkeen oli vajaat 1,3 sekuntia.

Eteläafrikkalainen Brad Binder kommentoi ensimmäistä testipäivää-

- Meillä oli melko vaikea päivä, koska edellisellä kerralla täällä oli kylmää, eikä juuri pitoa saatu renkaisiin. Saimme silloin kylmän sään säädöt kohdalleen. Nyt haimme säätöjä hyvissä olosuhteissa sekä pyörän taka- että etupäähän. Nyt tutkimme ryhmäni kanssa, miten voimme parantaa.

    KUVA: Red Bull KTM Ajo
    Brad Binder
Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab