BMW R nineT Urban G/S 1.6. ensiesittelyssä BMW-jälleemyyjien luona

KUVA: BMW

Vuonna 1980 esitellyn BMW R 80 G/S:n linjoja ja tyyliä kunniottava R nineT Urban G/S esitellään BMW-jälleenmyyjien luona ensimmäistä kertaa kesäkuun ensimmäisenä päivänä. 

Lähes 40 vuotta sitten esiteltyä R 80 G/S -mallia pidetään yhä kaikkien nykyisten seikkailupyörien esikuvana. Sen kunniaksi BMW esittelee uuden R nineT Urban G/S:n, jonka BMW Motorsport -väritys noudattelee tarkasti alkuperäisen R 80 G/S:n väritystä. Valkoinen tankki yhdessä kahden sinisen sävyn ja punaisen satulan kanssa antavat retron vaikutelman, johon kontrastia tuo musta moottori, runko sekä valkoinen lokasuoja ja valomaski.

Moottorina on luonnollisesti ilma-öljyjäähdytteinen 1170-kuutioinen boxermoottori. Sen 110 hevosvoimaa ja 116 newtonmetriä takaavat tankattuna 221-kiloiselle pyörälle riittävän suorituskyvyn. Eturengas on 19-tuumainen ja takarengas 17-tuumainen. Vakiovarustuksena on valuvanteet ja katurenkaat, mutta lisähintaan on tarjolla myös pinnavanteet ja offroad-renkaat. 

Etujousituksena on perinteinen teleskooppihaarukka ja takana BMW:lle tyypilliseen tapaan Paralever-jousitus. Etupään joustomatka on 120 milliä ja takana 140 milliä. Akseliväli on 1527 milliä ja istuinkorkeudeksi ilmoitetaan 850 milliä.

Värivaihtoehtona on ainoastaan BMW Motorsport -väritys valkoisella päävärillä.

Hinta 17 990 euroa.

    KUVA: BMW
Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab