Dokumentti Aki Ajosta

Ajon tie kuskista tallipäälliköksi
KUVA: Simo Kohonen

Jussi Jäkälän tekemä dokumentti Aki Ajon taipaleesta kuskista tallipäälliköksi ja maailmanmestareiden tekijäksi nähdään TV2:lla sunnuntaina klo 14.50.

Ajon tie on ollut pitkä. Valkeakoskelta kotoisten jääratojen kautta kansainvälisille asfalttiradoille kulki ensin kuljettajana ja sittemmin tallipäällikkönä oman Ajo Motorsport -tiimin kautta.

Vuodet ammattilaisurheilun maailmassa ovat tuoneet huikeaa menestystä mutta osoittaneet myös kilparatojen kovat haasteet. Lajin vaatimukset ja vaarat ovat tulleet Aki Ajolle tutuiksi niin tallipäällikön kuin isän asemasta katsottuna.

Ajon tie menestykseen on usein ollut miehen teknisen osaamisen ja tietämyksen ansiota. Kuitenkin GP-tallin johtaminen ja kuljettajien jalostaminen maailmanmestaruuksiin vaatii paljon muutakin kuin vain teknistä osaamista. Dokumentissa valotetaan myös Aki Ajon teknisen osaamisen jalustumista ihmisjohtamisen puolelle.

40 minuuttia pitkän dokumentin nimi on Ajo mahdottomasta maailmanmestariksi. Kannattaa katsoa, TV2 ja 14.50 huomena sunnuntaina.

Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab