Jorge Lorenzo luottavaisena mestaruustaistoon Ducatilla

KUVA: Ducati Corse
Jorge Lorenzo

Ducatilla on toiveet korkealla lähdettäessä MotoGP-kauden ensimmäisiin yhteisiin ensitesteihin Malesian Sepangissa kauden 2017 uutuuspyörillä. Ensitestien perustella Lorenzo on päässyt hyvin sinuiksi Ducati Desmosedici 2017 –pyörän kanssa.

Marraskuun viimeisissä testeissä Lorenzo oli Malesiassa nopein. Kun Ducati esitteli uuden MotoGP-tiiminsä pääkonttorissaan Italian Bolognassa, positiivisuus paistoi niin tallijohdon kuin kuljettajien äänensävyistä.

Ducatilla Lorenzolla ja Doviziosolla on testiapuna Casey Stoner, italialaismerkille ensimmäisen MotoGP-luokan maailmanmestaruuden taistellut australialaisajaja. Ducatin huhutaan tuovan virallisiin ensitesteihin pyörässään jonkin uutuuden, joka parantaa ajettavuutta.

Kaikki kuuden tehdastallin testitiimit (Aprilia, Ducati, Honda, KTM, Suzuki ja Yamaha) ovat kiertäneet keskiviikosta perjantaihin tiiviisti Sepangin rataa. KTM:n MotoGP-pyörällä testasi sinnikkäästi kuumeen kanssa taistellut Mika Kallio. Mitään kierrosaikoja ei ole testeistä julkaistu. Sopimuskuljettajat aloittavat urakkansa maanantaina 30. tammikuuta.

Ducatin julkistustilaisuudessa Lorenzo kertoili mietteitään uuden kauden alkaessa.

- Tullessani Ducatille sain hyvin lämpimän vastaanoton työntekijöiltä. He ovat todella kovia asiantuntijoita ja he ovat ylpeitä työskennellessään tässä kunniakkaassa yhtiössä.  Olen saanut myös paljon mukavia viestejä Ducati-motoristeilta. Meillä on nyt kaikilla edessä uusi seikkailu. Kun ajoin ensi kertaa Valenciassa Ducatilla, se oli tosi iso yllätys. Verrattaessa Yamahaa ja Ducatia, niillä on erilainen lähestyminen alkaen moottorista. Myös runko on erilainen. Minulle riitti pari kierrosta ymmärtääkseni Ducatin luonteen. Ensi vaikutelma pyörästä on tärkeä, ja se oli mahtava, Lorenzo totesi.

Kauden 2017 tuloksista Lorenzo kommentoi varovaisesti.

- Kukaan ei tiedä tulevaisuutta, mutta en aio epäonnistua. Ennemmin tai myöhemmin olen hyvällä tasolla ja taistelen Ducatilla voitoista. Tavoitteemme on parantaa pakettiamme päivä päivältä ja viikkoa viikolta.

Viime kaudella Andrea Iannone ajoi Ducatilla MotoGP-luokan voittoon Itävallan GP:ssä Spielbergissä.

    KUVA: Ducati Corse
    Ducati Desmosedici 2017
Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab