Kallio mukana KTM:n ensimmäisessä vuoden 2016 MotoGP –testissä

KUVA: Sebas Romero KTM Media Library
Mika Kallio

Espanjan Jerez oli näyttämönä, kun kolmimiehinen KTM:n testiajoryhmä piti kolmipäiväisen testin viime viikon lopulla. Päätestaajat Mika Kallio ja Alex Hofmann olivat töissä kahtena ensimmäisenä päivänä hyvin märällä Jerezin radalla. Kolmannen testipäivän iltapäivällä Hofmannin KTM RC16 –pyörällä pääsi ajamaan Randy de Puniet kuivalla radalla.

KTM:n MotoGP konsultti Mike Leitner tiivisti itävaltalaistehtaan kolmatta testisessiota.

- Valitettavasti sää oli huono, mutta saimme testata hyvin vaihtelevissa olosuhteissa. Nyt saimme kerättyä tietoa märällä radalla ja keräsimme tärkeää tietoa elektroniikasta ja pyörän ajettavuudesta. Randy de Puniet antoi meille tärkeää informaatiota MotoGP -pyörämme jatkokehitykseen ajaessaan täysin kuivalla radalla, kertoi Leitner.

Mika Kallio oli tyytyväinen kahteen testipäiväänsä.

- Työskenneltyämme ergonomian ja säätöjen kanssa erittäin vaikeissa olosuhteissa pystyimme vahvistamaan monia muutoksia olosuhteiltaan parempaan kolmanteen testipäivään. Testissä oli monia asioita, kuten luistonesto. Olen hyvin tyytyväinen pyörän suorituskykyyn ja uskon meidän antaneen tekniikalle tärkeää palautetta, totesi Kallio.

Ranskalainen Randy de Puniet teki pitkän parivuotisen testityön Suzukin MotoGP –pyörän parissa ja nyt hän antaa KTM:lle kokemustaan MotoGP -pyörän kehittämisessä. Viime kauden hän ajoi Suzukilla Superbiken MM-sarjassa.

- En ollut ajanut MotoGP –pyörää yli vuoteen. KTM tuntui heti oikein hyvältä. Alkuun säädimme pyörän itselleni sopivaksi. Sitten oli ohjelmassa joitain elektroniikkatestejä. Nyt olemme hyvin valmistautuneita seuraavaan testiin muutaman viikon kuluttua, uskoi de Puniet.

KTM MotoGP Factory Racing Team järjestää seuraavan testi maaliskuun alkupuolella. Jerezin testistä KTM ei julkistanut testikuljettajien aikoja.

    KUVA: Sebas Romero KTM Media Library
    Randy de Puniet
Share |
  • Orivesi isännöi jääradan SM-sarjan kolmatta osakilpailua. Paluun kilpa-areenoille tehnyt tallipäällikkö Aki Ajo voitti veteraaniluokan. Kari Vehniäinen lähtee ylivoimaisessa...
  • Moottoripyörien jääradan SM-sarjassa on vuorossa kauden kolmas osakilpailu, joka ajetaan Orivedellä tulevana sunnuntaina. Kilpailuun on ilmoittautunut yli 80 ajajaa. 
  • "Tiimit olivat matkustaneet edellisen illan aikana noin 300km pohjoisemmaksi Mäntsälästä. SM-sarja jatkui Saarijärvellä. Aamu alkoi navakassa tuulessa ja tuiskussa, mutta se ei hä...
  • Mäntsälän Kilpijärvellä ajetun moottoripyörien jäärata-ajon arvo putosi SM-osakilpailusta kansalliseksi kilpailuksi. Kilpailun järjestäjältä puuttui kokonaan...
  • Jääradan SM-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna lauantaina Mäntsälässä ja sunnuntaina Saarijärvellä.
  • Jääradan SM-kauden avauskisa Seinäjoen Kyrkösjärveltä oli Kallion molemmille veljeksille voitokas, kun Vesa ajoi molempien JR Lites-luokan erien voittoon sekä tullen kolmanneksi JR...
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab