Kilpijärvellä jälleen SM-jäärataa

KUVA: karivehniainen.com

Mäntsälän Moottorikerho toimii isäntänä, kun perinteiset moottoripyörien SM-jäärata-ajot kaasutellaan Mäntsälässä Sälinkään Kilpijärvellä lauantaina 20. helmikuuta.

29. Kilpijärven jäärata-ajot omaavat pitkät perinteet. Toissa vuonna eteläisessä Suomessa jääratakisat eivät onnistuneet heikon jäätilanteen takia, mutta Kilpijärvelle jää taiottiin kuin ihmeen kaupalla.

- Radan kohdalla jään vahvuus oli nyt 40 senttiä ja muualla järvellä 25 senttiä, kilpailunjohtaja Pentti Laine kertoi ennen tiistain tihkusateita.

Kilpijärvellä ajetaan vajaan kahden kilometrin rataa myötäpäivään.

- Kilpailumme erikoisuus on aina ollut ajosuunta. Muualla ajetaan vastapäivään, Laine naurahtaa.

SM-luokat ajavat kahdeksan kierrosta, muut seitsemän. Moottoripyörien soololuokkien ja sivuvaunujen lisäksi jäälle pääsevät ATV-luokan ajokit ja veteraanit Suomen cupissa.

Mäntsälän kilpailu on kauden kolmas SM-osakilpailu. Kausi alkaa 13. helmikuuta Seinäjoella ja jatkuu seuraavana päivänä Kauhajoella. Kilpijärven jälkeen SM-pisteistä ajetaan Saarijärvellä 21.2., Orivedellä 28.2., Konnevedellä 5.3. ja 6.3. (myös joukkue-SM), Iisalmen seudulla 12.3. ja 13.3. SM-varapäivät ovat 19.3. ja 20.3.

Ilmoittautuminen Mäntsälän kisaan päättyy 10. helmikuuta.

Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab