KTM rakentaa katupyörämallin MotoGP-moottorin ympärille?

KUVA: KTM

- Olisihan se hienoa, jos meidän MotoGP-moottori nähtäisiin myös katupyörämallissa, tuumasi KTM:n R&D-osaston työntekijä kun puhe kääntyi KTM:n mukaantuloon MotoGP-luokkaan.

KTM:n tuotekehitysosaston edustaja istahti samaan illallispöytään Duke-mallien koeajopäivän illallisella. Ei liene yllätys, että keskustelu kääntyi muiden aiheiden lisäksi myös KTM:n mukaantuloon MotoGP-sarjan kuninkuusluokkaan. Yllätys sen sijaan oli, että KTM:n edustaja itse otti puheenaiheeksi sen, että MotoGP-luokkaan suunniteltu V4-moottori voisi olla kiinnostava asentaa myös katupyörämalliin.

Tilanne on tietysti kaksijakoinen. Kun V4-moottorin suunnitteluun on käytetty paljon aikaa ja rahaa, niin miksi sitä ei hyödynnettäisi tavalla tai toisella myös tuotantomallissa. Mutta toisaalta, mikä olisi väkisinkin hinnakkaaksi nousevan pyörän kaupallinen merkitys? Brändin urheilullista imagoa ja ”Ready to Race” -imagoa se varmasti kohentaisi entisestään.

Lopulta KTM:n edustaja alkaa epäröidä ”ulostulonsa” kanssa. 

- Niin, kilpa- ja tuotantopyörien suunnitteluosastot toimivat meillä jopa eri rakennuksissa, joten enhän minä voi varmasti tietää minkälaisia suunnitelmia kilpailuosastolla on asian suhteen. 

Keskustelun jälkeen jää kuitenkin vahva käsitys, että aiheesta on Mattighofenissa keskusteltu vakavassa mielessä.

Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab