KTM:ltä kevytmoottoripyörä marraskuussa

ktm_rc8_4.jpg
Itävaltalainen KTM on viimein ilmoittanut tulevan 125-kuutioisen katupyöränsä julkistusajankohdan.
Pyörä julkistetaan tämän vuoden Milanon EICMA-pyöränäyttelyssä marraskuussa. Kyseessä on Euroopan-markkinoille tarkoitettu malli, joka valmistetaan Intiassa.

Yhteistyökumppanina on Bajaj Auto. Kyseessä on Intian toiseksi suurin pyörävalmistaja. Valmistettavat moottorit ovat 4-tahtisia ja vesijäähdytteisiä

Aikaisemmat katukäyttöön tarkoitetut pyörät eli 690-, 990- tai 1 190 -kuutioisella moottorilla varustetut mallit on suunniteltu ja valmistettu Itävallassa.

Yhteistyö intialaisvalmistajan kanssa kertoo siitä, että 125-kuutioisten pyörämallien loppuasiakashinnan voi pitää kilpailukykyisenä vai siinä tapauksessa, jos pyörät valmistetaan maassa, jossa työvoimakustannukset ovat merkittävästi esimerkiksi Eurooppaa edullisemmat. Esimerkiksi Yamaha valmistaa 125-kuutioisia mallejaan Kiinassa.

Tuomas Karhu

Share |
  • Oululaisesta moottoripyöräliike Euro Motor Centeristä löytyy Bemareiden ja Suzukien lisäksi jatkossa myös Kawasakit, Apriliat ja Derbit.
  • Vaikka road racing -kausi on saatu päätökseen, jatkuvat Kallio Racingin kiireet edelleen. Muutto uusiin tiloihin on nyt tehty ja isoissa avarissa tiloissa luvataan asiakaspalvelun hoituvan entistä...
  • Kauppalehti uutisoi tiistaina, että vuosikymmeniä toiminut Nakkilan Pyörä ja Mopo on jättänyt velkasaneeraushakemuksen.
  • Ducati vahvistaa jälleenmyyntiverkostoaan kun Tuusulassa toimiva pitkän linjan moottoripyöräliike Tuusmotor aloittaa italialaismerkin uutena jälleenmyyjänä.
  • Osana oululaista Motormanin konetaloa aloitti tammikuussa Oulu Adventure -niminen palveluyritys jonka liiketoimintaan kuuluu mm. Espanjan aurinkorannikolla, Fuengirolassa, sijaitsevan Exdreames S.L.:n organisoima...
  • Suomen Harley-Davidson-jakeluverkosto täydentyy tulevaisuudessa avattavan uuden jälleenmyyntiliikkeen myötä. Tavoitteena on löytää uudesta liiketoiminnasta vastaava yrittäjä...
© 2005-2013 MP Maailma | JMS Nordic Oy