Kuudessa tunnissa yli 1000 koeajoa

KUVA: Janne Huhtala

Messukeskuksessa ajettiin ahkerasti koeajoja koko perjantain ajan. Perjantaina järjestetty Moottoripyörien suuri koeajopäivä keräsi paikalle tosimotoristeja.

- Ennakkoon rekisteröityneitä koeajajia oli lähes 500, mikä on älyttömän suuri määrä, ihasteli Suomen Messujen myyntiryhmäpäällikkö Niko Kantola aamulla ennen koeajotapahtuman alkua.

Pelkästään KTM:n tiskillä kirjattiin eri koeajajia yli 130 kappaletta ja yksittäisten koeajojen määrä kipusi selvästi yli puolentoista sadan. Sekä KTM:n myyntipäällikkö Jarkko Tuomisto että Kawasakia maahantuovan Sumekon myyntijohtaja Lasse Hytönen pitivät tapahtumaa onnistuneena. Molempia ilahdutti tosi motoristien suuri määrä. Valtaosa paikalle saapuneista oli jo etukäteen miettinyt mitä malleja haluaa kokeilla, ja osa myös ilmeisen vakavissa ostoaikeissa. Koeajopäivän aikana ehdittiin tehdä useita kauppoja uusista prätkistä.

Tapahtumassa oli koeajomahdollisuus myös sellaisilla moottoripyöräilystä kiinnostuneilla, joilla ei vielä ole ajokorttia. Heitä moottoripyöräilyn saloihin opasti yli 40 vuoden ajokoulutuskokemuksella Jyri "Jysky" Tengman.

- Ilahduttavan paljon on nuoria harrastajia tullut kokeilemaan heille uutta lajia, sekä tyttöjä että poikia.

Pari tuntia ennen koeajopäivän päättymistä Tengman laskeskeli opettaneensa 32 uutta kuljettajaa moottoripyörän hallintalaitteiden käyttöön.

- Monelle jäi ensimmäisen koeajokokemuksen jälkeen sellainen pilke silmäkulmaan, että ihmettelenpä jos he eivät lähde ajokorttia tämän jälkeen suorittamaan, totesi Tengman.

Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab