Mika Kallio viimeisteli KTM:n MotoGP-pyörän Sepangissa kisatiimille

KUVA: Sebas Romero KTM Media Library
Mika Kallio

KTM:n testiajaja Mika Kallio ajoi kolmipäiväiset yksityistestit Malesian Sepangissa viime viikon keskiviikosta perjantaihin. Kallio testasi pääosin niitä kohtia, joihin itävaltalaistallin tehdaskuljettajat halusivat parannusta.

Mika Kallio tiivisti kokemuksiaan kolmesta testipäivästä.

- Sään suhteen emme olleet kovinkaan onnekkaita. Saimme rankkasateita ja radan pito oli huono. Ongelma oli kaikilla sama. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä, mihin olisimme päässeet paremmissa olosuhteissa tässä tärkeässä testirupeamassa. Kokeilimme erilaisia asioita ja ajoin pyörällä maksimilimiitillä saadakseni parhaat kierrosajat. Uskon, että etenimme oikeaan suuntaan rungon suhteen. Meillä oli käytössä kolme vaihtoehtoa ja valitsemallani vaihtoehdolla ajotuntuma oli parempi kuin viime vuoden pyörällä. Paransin myös vähän kierrosaikaa. Yhteenvetona totean, että meillä ei ollut isoja ongelmia ja pyörä toimi hyvin. Toivon, että löysimme oikean suunnan kisatiimille, Kallio totesi.

KTM:n tallipäällikkö Mike Leitner oli tyytyväinen testikuljettaja Kallion työpanokseen Sepangissa. Sepang on KTM:lle uusi rata.

- Nyt testasimme ensimmäistä kertaa tehdaskuljettajien palautteen ja toiveiden pohjalta tehtyjä muutoksia. Nämä yksityistestit Mikan kanssa olivat hyvin positiiviset ja pystyimme valmistautumaan hyvin ensimmäiseen viralliseen yhteistestiin muiden GP-tiimien kanssa. Olemme valmistelleet monia asioita, kuten runkoa, elektroniikkaa ja moottoria. On muistettava, ettei meillä ole kokemusta muiden tallien tapaan, Leitner muistutti.

Sebastian Risse, KTM:n MotoGP-projektin tekninen johtaja painotti, että heillä oli Sepangin yksityistestissä kaksi päätavoitetta.

- Ensinnäkin valmistelimme koko paketin kisatiimillemme. Se tarkoitti kaikkien kohtien tarkistamista, kun luovutamme pyörät tehdaskuljettajillemme. Koko tiimin on toimittava tehokkaasti. Testipäivien perusteella kaikki toimii hyvin ja nyt on meillä uuden alku, jolloin nähdään, millä tasolla olemme.

MotoGP-luokan kuljettajat aloittavat testikiellon jälkeen viralliset kolmipäiväiset yhteistestit Sepangissa maanantaina 30. tammikuuta. KTM:llä tehdaskuljettajina ovat espanjalainen Pol Espargaro ja britti Bradley Smith.

    KUVA: Focus Pollution KTM Media Library
    Pol Espargaro (vas.) ja Bradley Smith
Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab