Moottoripyöräalalla vapaita työpaikkoja - ammattilaisista pulaa

KUVA: Janne Huhtala

Moottoripyöriä ja mp-tarvikkeita ja -varusteita myyvät liikkeet palkkaavat sesongin alkaessa lisää työvoimaa. Ammattitaitoisia tekijöitä odottaa ympärivuotinen työ.

Tällä hetkellä vapaana on alan liikkeissä ainakin mekaanikon, moottoripyörämyyjän, tarvike- varaosa- ja ajovarustemyyjän paikkoja.Vaikka alan luulisi kiinnostavan monia, niin yrittäjät sanovat että ammattitaitoisia tekijöitä on vaikea löytää. Erityisesti pääkaupunkiseudun kauppiaat kertovat, että ammattitaitoisen työvoiman puute alkaa olla todellinen ongelma. Haastattelimme pääkaupunkiseudulla toimivia mp-alan yrityksiä ja kysyimme, minkälaisia ominaisuuksia palkattavilta henkilöiltä odotetaan. 

Esimerkiksi moottoripyörämekaanikolta vaaditaan nykyään sekä kielitaitoa että kykyä selvitä tietokoneiden kanssa. Erilaiset testerit ovat käytössä lähes jokaisella merkillä, joten niiden käyttö on osattava. Ja useimmat niistä ovat englanninkielisiä, joten suomee-savvoo-hiljoo ja kovvoo ei enää riitä kielitaidoksi. Tietokone onkin yksi tämän päivän mekaanikon tärkeimmistä työkaluista. 

Mekaanikon osaamisvaatimukset ovat siis viime vuosina kasvaneet, ja osaavia ammattilaisia on vaikea löytää. Pelkästä pienkonekorjaajan koulutuksesta ilman työkokemusta on vielä pitkä matka siihen, että pystyy itsenäisesti huoltamaan nykymoottoripyöriä. Koska sesonki on lyhyt, pitäisi työssä olla huolellinen mutta silti nopea. Jos prätkäkorjaamo onnistuu palkkaamaan todellisen ammattitaitoisen mekaanikon, pyritään hänet työllistämään vuoden ympäri. Keinoja tähän ovat mm. talvisäilytyspyörien määrän kasvattaminen ja niihin tehtävät huollot ja korjaukset. Toinen talviaikaan työllistävä asia on moottoripyörävalmistajien takaisinkutsut, ne tehdään työmäärän tasaamiseksi mielellään ajokauden ulkopuolisena aikana.

Moottoripyörämyyjän tehtävä vaatii sekin kovaa ammattitaitoa. Kun puhutaan vanhan pyörän hinnoittelusta, niin pitää osata arvioida pyörää huoltomiehen silmin. Lisäksi tarvitaan vahvaa kaupallista ajattelutapaa, mitä on vaikea opettaa jos sitä ei luontaisesti ole. Kaupallista ajattelua sekä vahvaa tuotetietoutta edellytetään myös varuste- tarvike- ja varaosamyyjältä. Kauppa syntyy helpommin, jos asiantuntemusta on enemmän tiskin takana kuin sen etupuolella. Sekä myyjän että mekaanikon tehtävässä pätee sama nyrkkisääntö, omaa kiinnostusta tehtävään ja oman ammattitaidon kehittämiseen pitää olla, muuten kehitystä ei tapahdu. Siksi hyvä pohja alan tehtäviin onkin esimerkiksi kilpailu- tai mekaanikkotausta. Se osoittaa kiinnostusta alaan ja ruuvaaminen ja huolelllisuus ovat todennäköisesti ehtineet tulla tutuiksi.

Kilpailu liikkeiden välillä asiakkaista on kova, ja palvelun taso on yleensä se millä kaupat saadaan tai menetetään. Pelkän tuotetietouden ja ammattitaidon lisäksi tarvitaan siis myös hyvää asiakaspalveluosaamista. Jos mielestäsi täytät nämä vaatimukset ja työ moottoripyöräalan liikkeissä kiinnostaa, niin seuraa työpaikkailmoituksia tai ota suoraan yhteys liikkeeseen ja kysy onko heillä käyttöä kovalle ammattilaiselle.

Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab