MotoGP-sarjassa yllätys: KTM laajentaa myös Moto2 –luokkaan

KUVA: Simo Kohonen
Red Bull KTM Ajo on menestyksekäs KTM:n tehdastalli Moto3 -luokassa

Itävaltalaistehdas KTM on ilmoittanut, että se tulee myös MotoGP-sarjan Moto2 –luokkaan. Näin KTM tulee operoimaan kaikissa GP-luokissa.

KTM on julkistanut uuden Moto2-pyörän, jossa on Hondan stardardisoitu CBR600 –moottori. KTM on kehittänyt uutta Moto2 –pyöräänsä yhdessä WP Performance Systems –yhtiön kanssa. Se kuuluu samaan konserniin kuin KTM ja Husqvarna. Tehdas julkisti uuden pyöränsä Espanjan Almerian radalla.

KTM:n johtaja Stefan Pierer sanoo, että heidän välitön tulonsa uusiin luokkiin tulee olemaan MotoGP-luokassa, jolla tehdas aloittaa kilpailemisen vuonna 2017.

- Moto2 on meille hyvin merkityksellinen luokka. Pitkän tähtäimen investointimme tavoitteena on täyttää puuttuva tarjonta. Nuori kuljettaja saa ensin kokemusta Red Bull KTM MotoGP Rookies Cup –sarjasta. Sitten on vuorossa Moto3 –luokka. Tulevaisuudessa ajajilla on sen jälkeen mahdollisuus päästä uuden KTM Moto2:n kautta MotoGP-luokkaan. Käyttämämme konsepti on osoittautunut menestyksekkääksi, Pierer sanoo KTM:n tiedotteessa.

Jousitusyhtiö WP:llä on kokemusta Moto2-luokassa. Esimerkiksi viime kauden mestari Johann Zarcon (Ajo Motorsport) Kalex –pyörässä oli WP:n jousitus. KTM ei julkistanut, koska he aloittavat pyörällään kilpailemisen. Se tapahtunee kaudella 2017.

    KUVA: KTM
    KTM Moto2
Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab