Motoparkin Endurance -kisassa RAM Racing Yamaha -kuljettajat palkintopallille

KUVA: Timo Nässi
Jani Rättö

Ratamoottoripyöräilyn kilpailukausi Suomessa avattiin HelRC:n järjestämänä Virtasalmen Motoparkissa viileässä kevät säässä. Endurancen 200miles -kilpailussa RAM Racingin joukkueet ottivat sijat kaksi ja kolme. Kisan voittoon ajoi pari Aleksi Kyllästinen – Mika Hautala.

Yamahan Stock 600 -moottoripyörällä ajaneet Felix Nässi ja Aku Uusikari tulivat toiseksi ja Yamahan R1:llä Jani Rättö ja Niko Mäkinen kolmanneksi.

Ilmoittautuneita joukkueita oli 31, jotka oli jaettu kahteen luokkaan. Samalla pyörällä ajavat, jolloin tankkaus ja huolto aika on mukana kilpailuajassa. Toisessa luokassa ajoivat useamman pyörän joukkueet, jolloin kuljettajan vaihdossa vain siirrettiin ajanottoponderi, valmiiksi tankattuun ja huollettuun pyörään.

Kilpailun alussa Jani Rättö nousi nopeasti johtoon, perässään Jan Kopponen. Niko Mäkinen jatkoi tankkauksen jälkeen luokan kärjessä. Felix Nässi lähti paikalta 12 ja nousi ennen tankkausta sijalle 5 ja Aku Uusikari säilytti sijoituksen omalla ajovuorollaan.

Lopussa vähemmät tankkauspysähdykset auttoivat sijoituksen nousuun toiseksi. Kilpailun seuraaminen on
mielenkiintoista ja haastavaa, kun kuljettajan vaihdot suoritetaan eri aikoina ja tilanteet muuttuvat nopeasti.  

Kun 73 kierrosta oli ajettu alkoi sataa ja kilpailu keskeytettiin punalipuilla. Erilaisella kilpailusuunnitelmalla ajaneet Jani Rättö ja Niko Mäkinen olivat ehtineet suorittaa yhden tankkauksen enemmän kuin muut kärkipään kuskit ennen kilpailun keskeyttämistä, mikä tiputti sijoitusta.

Kilpailu ajettiin loppuun puolimärällä kuivuvalla radalla. Endurance-luokan kilpailun voittoon ajoi
Aleksi Kyllästinen ja Mika Hautala. SM-kauden avaus ajetaan 27-28.5 Botniaringillä Jurvassa.

 

    KUVA: Timo Nässi
    Felix Nässi
Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab