Motoristeja Saariselälle

jankhallajytisee_2007.jpg
Eilen alkaneeseen ja koko viikonlopun kestävään Jänkhällä jytisee -tapahtumaan odotetaan kahta tuhatta moottoripyöräilyn ystävää.
Tapahtuman henkilömäärä on noussut vuosittain noin 300-400 henkilöllä. Viime vuonna tapahtumaan kokoontui 1 700 motoristia.

– Viikkoa ennen h-hetkeä noin 1 500 henkilöä oli ilmoittautunut ennakkoon tapahtumaan, mikä enteilee entisen henkilömäärän ylitystä, kertoo järjestelyistä vastuussa oleva Susanna Saastamoinen Saariselän Tunturihotellista.

- Kokonaislukua tulevat kasvattamaan ne motoristit, jotka ajavat ilmoittautumatta suoraan paikan päälle.

Lauantaina paraatiajo Saariselältä Vuotson Porokylään saattaa ruuhkauttaa 4-tien hetkellisesti ennen puolta päivää.

Juhlavuoden ohjelmaan on kiinnitetty erityisesti huomiota. Ensimmäistä kertaa järjestetään torstaina Ladies’ Night eli naisten oma kokoontuminen, jossa naismotoristit voivat vaihtaa kuulumisia keskenään.

Kuva on viime vuonna järjestetystä tapahtumasta.

Tuomas Karhu

Share |
  • Saksalainen moottoripyörien customoija Marcus Walz on saanut valmiiksi kolmannen Yard Built-mallin viiden vuoden aikana ja tuloksena on yksityiskohdiltaan hiottu XV950 El Raton Asesino.
  • Triumph uudistaa ensi kaudeksi 800-kuutioiset Tiikerinsä. Parannuksia on paljon, mutta XR- ja XC-mallit myös poikkeavat nyt enemmän toisistaan. Kun vielä varustevaihtoehtojakin on kaksi, on valinta...
  • Ducatin maahantuoja on julkaissut kauden 2015 hinnastonsa. Alla Ducatin uutuusmallien hinnat. Täydellinen hinnasto osoitteessa www.ducati.fi
  • Enduron maailmanmestaruutta tavoitteleva Matti Seistola haaveilee jäykkäperäisestä  H-D:sta, vaikkei hän olekaan juuri kadulla ajanut. Eicma-messuilla Seistolan ihailevat ja kunnioittavat...
  • Uuden ajan Husqvarna ottaa ensiaskeleensa katupuolelle supermotopyörällä. Eicma-messuilla paljastettiin myös kaksi konseptipyörää, joissa on historian havinaa.
  • Rohkeasti muotoiltu bagger-tyylinen konseptimalli herätti eniten huomiota Moto Guzzin osastolla Milanon moottoripyöränäyttelyssä. California 1400 -mallistoa täydennettiin erikoismalleilla...
© 2005-2013 MP Maailma | JMS Nordic Oy