MV Agustan menestys jatkuu

Uutta F3-mallia ei nähdä messuilla
KUVA: Janne Huhtala

MV Agusta kuuluu niihin harvoihin merkkeihin, jotka paransivat myyntimääriään viime vuonna.

Maahantuoja odottaa menestyksen jatkuvan, sillä tänä vuonna mallisto täydentyy uudella Brutale 920:lla sekä 675-kuutioisella F3:lla.

920-kuutioinen versio on Brutale-sarjan edullisin, ja maahantuoja MP Racing uskookin reilun16 000 euron hinnan houkuttelevan MV Agustalle uusia asiakkaita.

Ensi syksynä markkinoille tuleva F3 piti nähdä jo MP11-näyttelyssä, mutta maailman tällä hetkellä ainoa valmiina oleva F3 vaurioitui jo kuljetuksessa tehtaalta Italiasta kohti Brysselin mp-näyttelyä. Niinpä pyörä jäi Helsingin lisäksi näkemättä myös Brysselin ja Tukholman messuilla.

- Erikoista, että mittaamattoman arvokasta ja käsin tehtyä uniikkikappaletta lähdettiin kuljettamaan ilman asianmukaista kuljetuslaatikkoa, ihmettelee MP Racingin toimitusjohtaja Sauli Penttilä. Hänen mukaansa esim. epoksista käsityönä tehdyn ajovalon valmistus kesti jo viisi päivää, ja paljon muitakin osia tähän mallikappaleeseen tehtiin käsityönä. Pyörä lastattiin kuljetuksessa toisen pyörälaatikon päälle, josta se tietenkin putosi.

- Nyt on koko pyörä päreinä jossakin Euroopassa, naureskelee Sauli Penttilä messuosastollaan.

MP Racingin osastolla on näytillä myös Malagutin 125-kuutioinen skootteri, jonka erikoisuutena on kiinteä katto. Skootterin hinta on 3990 ja katto asennettuna nostaa hinnan 5100 euroon.

- Tällä on mukava lähteä käymään kaupassa kelillä kuin kelillä, sateella voi tästä painaa tuulilasinpyyhkijän päälle, esittelee Penttilä harvemmin kaksipyöräisissä nähtyä varustetta.

    KUVA: Janne Huhtala
Share |
  • Saksalaisen Bender Brothersien SR400:n rakentelun inspiraationa toimi Yamaha XT500 ja italialaisen Deux Ex Machinan Deus SR400 on ylistys SR:n perinteille - materiaalivalintoja myöten.
  • Harley-Davidson on julkistanut Project LiveWiren, joka on ensimmäinen sähkökäyttöinen Harley-Davidson –moottoripyörä. Yleisön joukosta valitut kuljettajat pääsev...
  • Ensimmäiset Honda GL1800C-uutuusmallit ovat saapuneet Suomeen juhannusviikolla. 1832-kuutioisen Muscle Cruiserin moottori on lainattu legendaarisesta GL1800 Gold Wingistä, mutta muuten pyörä on...
  • Uusi Yamaha MT -malli perustuu suuren suosion saavuttaneeseen MT-09:ään. Tämä scrambler-henkinen uutuusversio on viimeistelty korkealuokkaisilla erikoisosilla.
  • Yamahan 125-kuutioisten mallisto täydentyy MT-125-mallilla, jonka muotoilu noudattelee MT-09- ja MT-07-mallien ulkonäköä.
  • MV Agusta valmistaa F3 800 -mallista 300 kappaleen erikoiserän, joka kantaa nimeä F3 800 Ago.
© 2005-2013 MP Maailma | JMS Nordic Oy