MV Agustan menestys jatkuu

Uutta F3-mallia ei nähdä messuilla
KUVA: Janne Huhtala

MV Agusta kuuluu niihin harvoihin merkkeihin, jotka paransivat myyntimääriään viime vuonna.

Maahantuoja odottaa menestyksen jatkuvan, sillä tänä vuonna mallisto täydentyy uudella Brutale 920:lla sekä 675-kuutioisella F3:lla.

920-kuutioinen versio on Brutale-sarjan edullisin, ja maahantuoja MP Racing uskookin reilun16 000 euron hinnan houkuttelevan MV Agustalle uusia asiakkaita.

Ensi syksynä markkinoille tuleva F3 piti nähdä jo MP11-näyttelyssä, mutta maailman tällä hetkellä ainoa valmiina oleva F3 vaurioitui jo kuljetuksessa tehtaalta Italiasta kohti Brysselin mp-näyttelyä. Niinpä pyörä jäi Helsingin lisäksi näkemättä myös Brysselin ja Tukholman messuilla.

- Erikoista, että mittaamattoman arvokasta ja käsin tehtyä uniikkikappaletta lähdettiin kuljettamaan ilman asianmukaista kuljetuslaatikkoa, ihmettelee MP Racingin toimitusjohtaja Sauli Penttilä. Hänen mukaansa esim. epoksista käsityönä tehdyn ajovalon valmistus kesti jo viisi päivää, ja paljon muitakin osia tähän mallikappaleeseen tehtiin käsityönä. Pyörä lastattiin kuljetuksessa toisen pyörälaatikon päälle, josta se tietenkin putosi.

- Nyt on koko pyörä päreinä jossakin Euroopassa, naureskelee Sauli Penttilä messuosastollaan.

MP Racingin osastolla on näytillä myös Malagutin 125-kuutioinen skootteri, jonka erikoisuutena on kiinteä katto. Skootterin hinta on 3990 ja katto asennettuna nostaa hinnan 5100 euroon.

- Tällä on mukava lähteä käymään kaupassa kelillä kuin kelillä, sateella voi tästä painaa tuulilasinpyyhkijän päälle, esittelee Penttilä harvemmin kaksipyöräisissä nähtyä varustetta.

    KUVA: Janne Huhtala
Share |
  • Kauden 2015 MotoGP-sarjan päätösosakilpailuun loppui Bridgestonen renkaiden käyttö GP-sarjan kuninkuusluokassa ainakin toistaiseksi. Bridgestone oli Dornan valitsema ainoa rengastoimittaja...
  • KTM:n MotoGP -projektin testikuljettajat Mika Kallio ja Alex Hofmann ajoivat viime viikonloppuna onnistuneet testit Espanjan Valenciassa. KTM RC16 MotoGP –pyörällä ajoi ensin lauantaina Hofmann ja...
  • Kaksinkertainen MotoGP-luokan maailmanmestari Casey Stoner on palannut kuulun italialaismerkin Ducatin palvelukseen testikuljettajaksi. Samalla australialainen tekee Ducatille myynninedistystyötä.
  • Kokenut MotoGP-sarjan tekniikan asiantuntija Erkki Siukola on palannut kahden vuoden tauon jälkeen MotoGP-luokkaan. Hänet on pestattu espanjalaiseen Aspar MotoGP Team –talliin sen kolumbialaiskuljettaja...
  • Road racingin kuninkuusluokan maailmanmestari vuosimallia 2006, amerikkalaispilotti Nicky Hayden ajoi tällä viikolla ensimetrit Superbike-luokan Hondalla.
  • Imatralla ajettiin moottoripyörillä kilpaa vuosien 1962-1986 välillä yhteensä 25 kertaa. MM-osakilpailuna Imatranajo oli vuosina 1964-1982. Nyt 30 vuoden odotus päättyy, sillä...
© 2005-2013 MP Maailma | JMS Nordic Oy