Naisenergiaa Supersport 300 MM-luokassa

KUVA: worldSBK.com
Ana Carrasco

World Superbike –sarjan yhteydessä ajettavassa Supersport 300 MM-luokassa Suomen Kimi Patovalla on kaksi naista kilpakumppanina – Espanjan Ana Carrasco ja uusiseelantilainen Avalon Biddle.

20-vuotias Carrasco kilpaili vuosina 2013-2015 MotoGP-sarjan Moto3-luokassa melko vaatimattomalla menestyksellä. Kaikkiaan hänellä oli GP-sarjassa 46 starttia. Ensimmäisenä GP-vuotena Anan pistepottiin kertyi yhdeksän pistettä ja loppusija oli 21. Vuonna 2015 Carrasco ajoi samassa tiimissä (RBA Racing Yeam) kuin Niklas Ajo.

Nyt Carrasco kilpailee uudessa MM-luokassa ETG Tacing –tallin Kawasaki Ninja 300 –pyörällä.
Ana on ainoa tiimin kuljettaja. Hänellä on yhden vuoden sopimus ja optio toisesta kaudesta. Viime viikonlopun Ana vietti tiiviin harjoittelun merkeissä tallinsa kanssa Espanjan Cartagenan radalla.

- Olen onnellinen päästessäni tähän talliin. Nyt minulla on hyvä mahdollisuus näiden viimeisten vaikeiden vuosien jälkeen. Tiimi on kilpailukykyinen, kuten myös Kawasaki. Minulla on paljon kilpailukokemusta ja teemme kaikkemme saavuttaaksemme tavoitteemme. Tiimin ja minun tavoitteeni on päästä kärkisijoille tässä uudessa luokassa.

24-vuotias Avalon Biddle voitti FIM European Women’s Cup –sarjan vuosina 2015 ja 2016. Hän kilpailee Dourz Foods-Benjan Racing –tallissa. Hänen pyöränsä on Carrascon tapaan Kawasaki Ninja 300.

Supersport 300 MM-luokan ensimmäinen osakilpailu on 2. huhtikuuta Espanjan MotorLand Aragónissa.

Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab