Niki Tuuli ja Kimi Patova kaatuivat Imolan MM-lähdöissä

KUVA: WorldSBK.com
Supersport 600 -luokan voittoon ajoi Kenan Sofuoglu

Kauden viidennen WSBK-sarjan kisalähdöt Supersport 600 ja 300 –luokissa Italian Imolassa eivät tuoneet Kallio Racing –tallin kotimaisille ajajille lisäpisteitä kaatumisten takia.

Supersport 600-luokan voittoon ajoi Turkin Kenan Sofuoglu. 600 –luokan ensimmäinen lähtöyritys jouduttiin keskeyttämään kaatumisten takia. Uusintalähtö siirrettiin Superbiken toisen kisaerän jälkeen ja ajettiin lyhennettynä 11 kierroksen kisana.

Kawasaki-kuljettaja Sofuoglun jälkeen toisena tavoitti ruutulipun ranskalainen Lucas Mahias (Yamaha)  ennen USA:n PJ Jacobsenia, joka ajaa MV Agustalla.

Tuulen tiimikaveri Sheridan Morais Etelä-Afrikasta oli neljäs. Niki Tuuli lähti Imolan MM-starttiin lähtöruudusta 14. Epäonnekseen Nikin kisa päättyi kaatumiseen kuudennella kierroksella.

MM-taulukossa Mahias johtaa 85 pisteellä. Moraisin saldo on 58 ja Jacobsenilla on 55 pistettä. Kahdella voitollaan Sofuoglu on noussut neljänneksi 50 pisteellään. Niki Tuuli tippui MM-taulukossa yhdeksänneksi ja hän on 58 pistettä kärkeä takana.

Supersport 300 –luokassa Kallio Racingin Kimi Patova lähti MM-lähtöön ruudusta 19. Hänen kisansa päättyi kaatumiseen viimeisellä kierroksella. Hän selvisi rytäkästä mustelmilla. Voittoon ajoi espanjalainen Marc Garcia. Kimi on viidellä pisteellään pistetaulukossa sijalla 20.

Superbike-luokan lauantain ja sunnuntain molemmat kisalähdöt voitti ylivoimaisesti britti Chaz Davies Ducatillaan. Kawasakin Jonathan Rea oli toinen molemmissa erissä. Daviesin tallikaveri Marco Melandri oli lauantaina kolmas ja sunnuntaina palkintopallin kolmoskorokkeelle kiipesi Tom Sykes. MM-taulukossa Realla on 235 pistettä, Daviesin saldo on 161 ja Sykesillä on 160 pistettä.

WSBK-sarjan seuraava osakilpailu on Britannian Donington Parkissa 26.-28. toukokuuta.

    KUVA: Yamaha
    Niki Tuuli
    KUVA: Philippe Damiens
    Kimi Patova
Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab