Patrik Pulkkinen: En katsele aikalistoja, vaan pyrin ajamaan paremmin joka päivä

KUVA: Peugeot MC Saxoprint
Peugeot MC Saxoprint: Tallipäällikkö Terrel Thien (keskellä) ja kuljettajat Patrik Pulkkinen (vas) ja Jakub Kornfeil (oik.). Niklas Ajo on kolmas vasemmalta.

16-vuotias Patrik Pulkkinen on luottavainen MotoGP-kauden avauksen edellä, vaikka kolmipäiväisissä testeissä kunnon olosuhteet Qatarin Losailin aavikkoradalla olivat vain yhtenä testipäivänä.

Pulkkisen saksalaistalli Peugeot MC Saxoprintin valmistelut Moto3-luokassa uuteen kauteen menivät suunnitellusti. Kokenut  Jakub Kornfeil ryhmänsä kanssa kokeili Qatarissa parina päivänä useita säätövaihtoehtoja. Vaikka Kornfeilin pyörä saatiin kohtuullisen hyvään malliin, siitä kertoo aikalistan sija 11, tiimin mukaan vielä on paljon parannettavaa.

Moto3-luokan tulokas Patrik Pulkkinen kiersi Losailin radan  57 kertaa. Joka kerran kun Patrik oli radalla, hänen aikansa parani. Varikkopilttuussa Pulkkisen apuna on muun muassa Niklas Ajo, joka toimii datainsinöörinä ja hän opastaa Patrikia tarvittaessa ajamisen saloihin Grand Prix –ympyröissä.

- Kaikki meni hyvin kannaltani ensimmäisenä varsinaisena testipäivänä lauantaina Qatarissa. Olosuhteet olivat hyvät. Tällä hetkellä en katsele aikalistoja, vaan pyrin ajamaan aina nopeammin, kun menen radalle. Minulla on hyvä tuntuma pyörään. Ajoin nopeimman kierrokseni yksin ilman imutusapua, ja se on hyvä asia. Odotan malttamattomana ensimmäistä kisaani, Patrik toteaa.

Peugeot MC Saxiprint –tiimin tallipäällikkönä on kokenut Terrel Thien, joka vuonna 2012 oli Niklaksen tallipäällikkönä niin ikään GP-sarjan Moto3-luokassa.

- Viime testipäivät olivat meille vaikeita. Sää muuttui joka päivä ja kuljettajilla oli vaikeaa tottua uusiin olosuhteisiin. Saimme testattua muutamia asioita, mutta testityötä on vielä edessä. Olen tyytyväinen tiimityöhömme ja jatkamme samalla tavalla. Tavoittelemme Qatarin kisassa pääsyä kärkikymmenikköön, Thien kertoo.

Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab