Pekka Päivärinta ja Kirsi Kainulainen Urheilugaalassa

Urheilutoimittajat parjattuja henkilöitä moottoriurheilijoiden piirissä

Paitsi ennen kauden alkua, kun lähes kaikki kauteen starttaavat mopourheilijat lähestyvät heitä kertoen suurista suunnitelmistaan ja onnistuneesta kauteen valmistautumisestaan.

Tämä hetki menee kuitenkin ohi varsin nopeasti ja alkaa jokavuotinen valitus siitä, kun ei meitä huomioida. Ja totta on, ettei marginaalilajeista, kuten moottoripyöräilyn eri lajit, kirjoiteta mielestämme tarpeeksi.

Tämä narina yltyy, kun vuosittain julkistetaan valtakunnan paras urheilija. Remeksen Eeron ei kuitenkaan kannata vetäistä hernettä nenään, ainakaan liian syvälle.

Mies on lajinsa parhaita, sitä ei voi kukaan kieltää. Enduro vaan on yleismaailmallisestikin ajatellen pienen pieni urheilulaji monen pienenpienen urheilulajin joukossa.

Saman verran arvostusta sai muun muassa potkunyrkkeilyn maailmanmestari Hanne Lauslehto. Tiesittekö muuten tällaisen mestarin olemassaolosta?

Yhdessä asiassa Suomen urheilutoimittajat ansaitsevat kiitokset. Suomen Urheilugaalassa olivat kutsuttuna mukana harvojen ja valittujen moottoriurheilijoiden joukossa sivuvaunujen MM-pronssipari Pekka Päivärinta ja Kirsi Kainulainen.

Tässä asiassa urheilutoimittajat ovat huomattavasti valveutuneempia, kuin erään suomalaisen moottoriurheilulehden listan laatijat, jotka eivät Päivärintaa noteeranneet 50 parhaan suomalaisen moottoriurheilijan joukkoon.

Ensi vuoden gaalassa saattaa mukana olla viisinkertainen mestari, sillä Päivärinta/Kainulainen kaksikon ajopeli oli BMW:n tehtaalla testissä ja koko kautta varjostanut vika paikallistettiin ja sen korjaaminen toi 30 hevosvoimaa lisää takapyörältä mitattuna.

Tuon verran kaksikko antoi kilpakumppaneille tasoitusta viime kaudella ja siitä huolimatta otti pronssia.

Turhaan ei sivuvaunupari juhlinut gaalassa Mika Häkkisen, Valtteri Bottaksen, Tommi Mäkisen ja Markus Grönholmin kanssa.

Voi olla, että itseään johtavaksi moottoriurheilu lehdeksi mainostava aviisi joutuu pistämään listansa uusiksi.

Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab