Sébastien Loeb KTM:n satulaan

KUVA: KTM

Ralliautoilun moninkertainen maailmanmestari Sébastien Loeb viihtyy myös kaksipyöräisten satulassa. Lajinvaihdosta ei kuitenkaan ole kyse, vaikka miehen huhuttiin aikoinaan siirtyvän jopa formula ykkösen rattiin.

Aiemminkin rata-ajoa kokeillut Loeb testasi hiljattain uutta KTM 1190 RC8 R -pyöräänsä Bressen radalla kotimaassaan Ranskassa. Rallitaiturin pyörään oli asennettu Akrapovicin pakoputkisto ja Michelinin renkaat.

- Testasin vanhaa RC 8 -mallia samalla radalla keväällä 2009. Olikin mielenkiintoista vertailla entistä pyörääni tähän uutuuteen. Uuden ajokin voimantuotto on tasaisempaa, mutta siinä on silti enemmän tehoa ja vähemmän tärinää. Pyörä tuntuu muutenkin ketterältä ja kevyemmältä. Bressen rata on aika tekninen, joten pyörä tuntui sopivan sille hyvin, Loeb arvioi.

Loeb viihtyi kaksipyöräisen päällä Bressen radalla neljän ajosession verran. Kukapa tietää, jospa tästä syttyi kipinä ja Loeb tekee jossain vaiheessa 'Schumacherit' ja kokeilee kilvanajoa myös rr-puolella?

Share |
  • Suomalaisen moottoripyöräilyn suuri persoona Bengt "Hiko" Haikola on menehtynyt pitkällisen sairauden uuvuttamana. Pitkään Thaimaassa asuneen Haikolan kuolemasta kantautui uutinen t...
  • Tällä viikolla ilmestynyt MP Motorradin uusi numero ei ole tullut perille kaikille tilaajille. Syyksi on paljastunut Postin toiminta. Puuttuvat lehdet toimitetaan mahdollisimman pian kaikille niille, jotka...
  • Tällä viikolla ilmestynyt MP Motorradin uusi numero ei ole tullut perille kaikille tilaajille. Syyksi on paljastunut Postin toiminta. Puuttuvat lehdet toimitetaan mahdollisimman pian kaikille niille, jotka...
  • Moottoripyöräilyn riskit näyttivät pahemman puolensa, kun toimittajamme Tero Kiira kaatumisen seurauksena toimitettiin sairaalaan kovalla kiirellä.
  • Suomen Moottoripyörämuseossa juhlistettiin 23.4.2015 paitsi museon viidennen kauden käynnistymistä, myös Päijänteen Ympäriajon 80-vuotista historiaa. 
  • Kallio Racing hakee väliaikaista luokkanousua Superstock 600-luokan EM-sarjasta Supersport 600-luokan MM-sarjaan. Mikäli kaikki natsaa nähdään Kallio Racingin ykköspilotti Niki Tuuli SSP-...
© 2005-2013 MP Maailma | JMS Nordic Oy