Sivuvaunujen MM-sarja: Pekka Päivärinta-Kirsi Kainulainen ajoivat Unkarissa kahdesti toiseksi

KUVA: Tuomo Seppänen
Pekka Päivärinta-Kirsi Kainulainen,

Suomalaispari Pekka Päivärinta-Kirsi Kainulainen jatkoivat hyviä otteitaan sivuvaunujen MM-sarjan Unkarin osakilpailussa Pannoniaringillä sijoituttuaan sekä lauantain että sunnuntain kisalähdöissä toiseksi.

Hallitseva maailmanmestaripari Pekka Päivärinta-Kirsi Kainulainen kaasuttelivat Superside-sarjan kolmannen MM-kisaviikonlopun Sprintissa Unkarin Pannoniaringillä lauantaina toiseksi. Kakkosruudusta kilpailuun startannut kaksikko vei joukkoa yli ensimmäisen kierroksen puolivälin, mutta sitten kauden kilpailuja suvereeniin tapaan hallinnut brittiveljespari Ben ja Tom Birchall meni ohi ja pakeni voittaen kilpailun yhdeksällä sekunnilla.

Brittiveljesten huikea ylivoima selittyy painoerolla, uskoo kilpailu kakkonen.

- Kaverit on kevyempiä ja siitä syystä he pääsevät mutkista nopeammin ulos. Jos minä yritän samalla vauhdilla alkaa peli sutimaan ja ero kasvaa vieläkin enemmän. Samoja meidän pyörät kulkee, ei ole siitä kiinni, summasi Pekka Päivärinta maalissa lauantain kisan jälkeen.

Sprinttikilpailun kärkipari oli kilpailussa omaa luokkaansa, sillä palkintopallin täydentänyt brittipari John Holden-Mark Wilkes jäi kaksikosta 20 sekuntia.

Päivärinta/Kainulainen kakkonen myös sunnuntain kilpailussa. Suomalaiskaksikko kaasutteli sunnuntaina ajetussa 15 kierroksen Gold Race-kilpailussa hopealle selkeillä eroilla molempiin suuntiin. Voitto
pakeni Ben ja Tom Birchallin viemänä 19 sekunnin päähän ja pronssipari tuli
Päivärinnan pyöräkunnan perässä vielä isomman eron turvin.

- Mestaruus on karkaamassa, mutta hopea on lähes varma. Kaikki on tehty, mitä voidaan, muttei me Birchallille mitään voida. Tilanne oli tänään sama kuin ennenkin. Kaverit vaan pakenee.

Superside-sarjan ohitettua puolivälin on Päivärinta/Kainulainen kaksikon mestaruuden menestyksekäs puolustaminen käytännössä brittiparin epäonnen varassa. Kun ajamatta on enää kolme MM-starttia, niin Birchallin veljekset johtavat sarjaa maksimipistein, ja vaikka kaksikko keskeyttäisi yhden kilpailun, olisi Päivärinta/Kainulainen yhdellä voitolla vasta tasapisteissä.

Toisaalta kyse on moottoriurheilusta ja mitalit jaetaan vasta kauden lopulla. Joka tapauksessa hopeinen MM-mitali on suurella todennäköisyydellä suomalaiskaksikon hyppysissä, sillä sarjan kolmonen, brittipari John Holden/Mark Wilkes on jäänyt suomalaisista jo 36 pistettä.

- Rupeaa olemaan peli jo selvä, mutta kyllä me ajetaan loputkin kisat alta pois. Ensi viikolla päästään sitten vanhan pelin rattiin, kun BMW on kutsunut meidät Englantiin näytösajoon, jossa me ajetaan BMW-museossa olevalla, viimevuotisella mestaruuspyörällä, valotti sipoolaispilotti
tulevaa.

Superside-sarja jatkuu elokuun alussa Hollannin Assenissa. Tätä ennen Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen ottavat kilpailumielellä osaa BMW Delta Bavaria 53. Imatranajon sivuvaunustarttiin.

Ratamoottoripyöräily, sivuvaunut MM-sarja 3/5 osakilpailu Pannoniaring,
17.6.2017,
Unkari Sprintti 9 kierrosta tulokset:

1. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia, LCR-Yamaha 18:10.949, 2. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, Suomi, LCR-Honda +9.016, 3. Johan Holden/Mark Wilkes, Iso-Britannia, LCR-Kawasaki +27.123, 4. Bennie Streuer/Kevin Rousseau, Hollanti/Ranska, LCR-Honda +27.443, 5. Michael Grabmuller/Sebastian Lavorel, Itävalta/Ranska, LCR-Yamaha +39.514.

18.6.2017 Unkari Gold Race tulokset:

1. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia, LCR-Yamaha 15.kierrosta 30:26.944, 2. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, Suomi, LCR-Honda 30:45.757, 3. John Holden/Mark Wilkes, Iso-Britannia, LCR-Kawasaki
30:59.061, 4. Michael Gradmuller/Sebastian Lavorel, Itävalta/Ranska, LCR-Yamaha, 5. Bennie Streuer/Kevin Rousseau, Hollanti/Ranska, LCR-Honda.

Tilanne sarjassa:
1. Birchall/Birchall 125, 2. Päivärinta/Kainulainen 100, 3. Holden/Wilkens 64, , 4. Streuer/Rousseau 64, 5. Grabmuller/Lavorel 58,

 

    KUVA: Mark Walters
    Sunnuntain kisan kärkikolmikko
Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab