SM-avaus oli menestys RAM Racingin Yamaha-kuskeille

KUVA: Timo Nässi
Felix Nässi, Yamaha, Botniaring

Ratamoottoripyöräilyn SM-sarjan ensimmäinen osakilpailu ajettiin Jurvan Botniaringillä,  RAM Racingin molemmat kuljettajat ajoivat palkintopallille. Felix Nässi voitti STK600 –luokam  ensimmäisen lähdön ja Jani Rättö oli sunnuntaina Superbiken pitkässä kisassa toinen.

Lauantaina aika-ajot ja kilpailut ajettiin sateessa, ensimmäistä kertaa 600:lla märällä ajanut Felix Nässi ajoi Bridgestonen hyvin toimineilla sadekelin renkailla paalulle. Jani Rättö oli aika-ajossa kolmas. Kilpailussa Nässi nousi kärkeen toisella kierroksella ja ajoi selvään voittoon. Superbiken kilpailussa Rätön Yamaha ei ollut aivan parhaissa säädöissä perjantain hurjan kaadon jälkeen, tuloksena oli viides sija. Lähdön voitti sadekelin erikoisosaaja Magnus Collin ja Marko Rättö oli toinen.

Sunnuntain kilpailut ajettiin aurinkoisessa säässä. Felix Nässi epäonnistui hieman lähdössä ja putosi viidenneksi, kärkeen ampaisi Aki Valkila. Nässi nousi pian kolmanneksi, mutta neljän sekunnin eroa kärkeen hän ei onnistunut kaventamaan. Valkila piti johtopaikan maalin asti, Marko Vuorio oli toinen ja Nässi oli kolmas.

Superbiken kilpailussa parhaan lähdön otti Magnus Collin ja Jani Rättö onnistui lähtösuoran kiihdytyksessä nousemaan toiseksi. Kilpailu oli mielenkiintoinen ja jännittävä loppuun asti, kilpailun johtoon  noussut Jan Kopponen kaatui radan ykkösmutkassa. Rätön sijoitus vaihteli kilpailun kuluessa toisen ja neljännen sijan välillä. Kilpailun loppupuolella hän onnistui ohittamaan Magnus Collinin ja nousi toiseksi. Voittoon kilpailussa ajoi Toni Torpakko.

Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab