Suomalaiskuljettajat pisteille IRRC-sarjan avauskisassa Hengelossa

KUVA: Janne Kohonen
Markka Racing (vasemmalta) Erno Kostamo, tallipäällikkö Ilkka Pönniä ja Juha Kallio

Kansainvälisen IRRC-katuratasarjan kauden ensimmäinen osakilpailu pidettiin Alankomaiden Hengelossa. IRRC-Superbike –luokassa pisteille ajoivat BMW-pyörillään Juha Kallio ja Erno Kostamo. Sammy Ahonen joutui jättämään Supersport-luokan avausosakilpailun väliin sairauden takia.

Superbike-luokan aika-ajossa Markka Racing –tallin Erno Kostamo oli kolmas ja tiimikaveri Juha Kallio kymmenes. Ernon osalta aika-ajo päättyi onnettomasti, sillä hän kaatui noin 200 kilometrin nopeudessa loukaten kätensä, mutta kisaeriin Erno pystyi osallistumaan. Sebastien le Grelle oli aika-ajossa nopein ja toisen lähtöruudun sai Didier Grams.

Hengelon ensimmäisen Superbike-kisan voittoon ajoi Sebastien le Grelle. Eroa toiseksi ajaneeseen Didier Gramsiin tuli reilut yhdeksän sekuntia. Jochem van Den Hoek oli kolmas.  Virolainen Martin Partelpoeg (MBH Honda Racing Team) oli kahdeksas ja Juha Kallio oli sijalla 11. Erno Kostamo keskeytti kilpailun alkuvaiheessa.

Superbike-luokan toinen kisaerä Superbike-luokassa oli kärjen osalta ensimmäisen toistoa. Le Grelle BMW:ään oli selvästi ykkönen ennen Gramsia ja kolmanneksi taisteli IRRC-Supersport –luokan kaksinkertainen mestari Marek Cerveny. Häntä hiosti kovasti virolainen Martin Partelpoeg.

Juha Kallio sijoittui toisessa erässä kahdeksanneksi ja Erno Kostamon sijoitus oli kymmenes. IRRC-Superbike –luokassa le Grelle tulee sarjan toiseen osakilpailuun Imatralle kymmenen pisteen johtoasemassa.

Erno Kostamo tiivisti tunnelmiaan Facebook-tilillään.

-Ei tullut tänään ajamisesta mitään käden takia. Alkukierrokset pystyin roikkumaan kolmantena, mutta sen jälkeen kädestä loppui voima ja kipu kasvoi. Suomeen päästyä pitää käydä kuvauttamassa ranne ja valmistaudutaan Imatralle.

Supersport-luokassa Sammy Ahosen matka Hengeloon peruuntui, sillä hänellä on pitkittynyt hengitystieinfektio ja akuutti keuhkoputkitulehdus. Lääkäri määräsi Sammylle seitsemän vuorokauden totaalin rasituskiellon. Näin imatralaisen Ahosen IRRC-turnee alkaa kotikisasta Imatralla. Supersport-luokan kisaerät voittivat Hengelossa Davy Thoonen ja Joey den Besten.

Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab