Suomalaistalli MBH Racing Teamillä oli onnistunut IRRC-avaus

KUVA: MBH Superbike Racing Team
MBH Superbike Racing Team Hengelossa, (vasemmalla) tallipäällikkö Erkki Tapaninen ja tiimin kuljettaja Martin Pärtelpoeg

Ensimmäinen IRRC osakilpailu ajettiin 6.-7. toukokuuta Alankomaiden Hengelon radalla, jossa MBH Superbike Racing Teamin kuljettaja virolainen Martin Pärtelpoeg aloitti sarjan onnistuneesti.

Pärtelpoeg sijoittui ensimmäisessä startissa kahdeksanneksi  ja toisessa hän ajoi hienosti neljänneksi. Palkintopallipaikka jäi ainoastaan 0,2 sekunnin päähän. Ongelmaksi nousivat kierroksella ohitettavat pyörät, jotka myös hidastivat Martinin mahdollista nousua palkintokorokkeelle. Pärtelpoeg ajoi myös toisessa lähdössä koko joukon kolmanneksi nopeimman kierrosajan .  Yhteispisteissä Pärtelpoeg on IRRC-Superbike –luokassa neljäntenä.

Tiimipäällikkö Erkki Tapaninen oli enemmän kuin tyytyväinen tallinsa IRRC-sarjan aloituksesta. Toisessa aika-ajossa tuli ainoa suurempi virhe koko viikonloppuna, kun mekaanikkojen ja data- insinöörin polttoainekulutuksen laskussa tuli pieni virhe ja bensa loppui ennen aika-ajon  päättymistä. Siksi muutama viimeinen nopea kierros jäi sen vuoksi kokeilematta, ja lähtöruuduksi jäi 11. starttipaikka.

Tästä asiasta ei tiimin sisällä otettu sen enempää paineita kuljettajan, mekaanikkojen kuin tiimin johdon puolelta. Sanottiin ainoastaan, että täältä on haasteellisempaa nousta kärkeä kohti ja toivottiin, että vältyttäisiin ruuhkassa kolareilta.

Uusi pyörä toimi moitteettomasti ja Martin  Pärtelpoeg pääsi nopeasti sinuksi sen kanssa, olihan tällä pyörällä ehditty ajaa ainoastaan yhtenä päivänä muutamia kierroksia testejä Viron Auto24Ring:n radalla ennen Hollantiin lähtöä. Tsekin Brnon pääsiäisen testit Martin ajoi vanhemmalla BMW S1000RR pyörällä.

-Meillä on erittäin ammattitaitoinen  ja motivoitunut henkilökunta, datainsinööri Marko,  ja mekaanikot Petteri ja Jyri ovat hyviä. Martinin ja hänen isänsä Meeliksen  olen tuntenut useiden vuosien ajan ja olen seurannut tarkalla silmällä Martin Pärtelpoegin  ajamista ja kehitystä. Joskus jopa muutamalle tutulle sanoin, että jos joskus ajamme Suberbike- sarjaa,  tuon pojan haluaisin meille joskus ajajaksi, tallipäällikkö Erkki Tapaninen toteaa.

Seuraava IRRC-sarjan osakilpailu ajetaan Suomessa Imatralla 7.-9.heinäkuuta. Pärtelpoeg ajaa ennen Imatraa  yhden Eestin mestaruuskilpailun Supebike-luokassa kahden viikon kuluttua Auto24 Ring -radalla Pärnussa.

Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab