Suomen RR-kuljettajien Top5-lista

KUVA: Simo Kohonen
MotoGP-sarjan kisaa kaudella 2015

Kauden 2015 suoritusten perusteella laitoimme paremmuusjärjestykseen kotimaan RR-kuljettajien kärjen. Otimme huomioon tulosten lisäksi myös sarjojen tason, joihin kuljettajamme osallistuivat.

1. Mika Kallio
Kärkikuljettajasta ei ollut epäselvyyttä: kyllä se mielestämme on edelleen Mika Kallio, vaikka kausi 2015 oli iso pettymys. Vuonna 2014 Mika taisteli loppuun saakka Moto2-luokan mestaruudesta. Nyt viime kausi toi vain sijan 15 loppupisteissä GP-sarjan Moto2-luokassa. Paras yksittäinen tulos viime kaudella oli Argentiinan GP:n neljäs sija. Aika-ajossa Kallio lähti kolmosruudusta Indianapolisin Grand Prix:ssä. Mika Kallio vaihtoi loppukaudesta talliakin, mutta kärkiryhmän kamppailuihin hän ei Moto2-luokassa yltänyt.

2. Pekka Päivärinta
Pekka Päivärinta parinsa Kirsi Kainulaisen kanssa ajoi viime kaudelle sivuvaunujen MM-sarjassa pronssille. Suomalaispari taisteli loppuun saakka mestaruudesta. Kainulainen  on ensimmäinen nainen ratamoottoripyöräilyn historiassa, joka on päässyt MM-mitaleille. Päivärinta lukeutuu lajinsa terävimpään kärkeen monen vuoden ajalta. Lajin kansainvälinen mediahuomio on heikohko, ja sivuvaunujen kärjen taso on kapeahko.

3. Niklas Ajo
Nuorukainen on ollut viisi vuotta MotoGP-sarjan pienimmässä luokassa. Tosin kausi 2015 jäi kesken Niklaksen jouduttua lähtemään kesken kauden espanjalaistallista. Ajon vauhti riitti hyvänä päivänä kovatasoisen Moto3-luokan kärkikymmenikköön, mutta toisena päivänä taas Niklaksen nopeus jäi reilusti kärkiryhmän nopeudesta jääden keskiryhmän hännille. Kausi oli kokonaisuudessaan Ajolle kova pettymys. Loppusijoitus oli 22:s.

4. Niki Tuuli
Imatralaisnuorukainen oli viime kaudella tuloksissa hivenen taka-alalla, mutta Nikin lahjakkuus ja nopeus on edelleen olemassa. Tuuli lähti tavoittelemaan Superstock 600 –luokan Euroopan mestaruutta, mutta muutama kaatuminen kärkiryhmässä vei mahdollisuudet luokan kärkeen. Tuulen paras saavutus oli Supersportin MM-sarjan yhdeksäs sija kertalisenssillä Britannian Donington Parkissa.

5. Eeki Kuparinen

Eeki Kuparinen ajoi viime kauden FIM CEV Repsol –sarjan Superbike-luokassa. Samassa lähdössä ajoivat tehdas- ja yksityiskuljettajat. Kuparinen kruunattiin yksityiskuljettajien Euroopan mestariksi. Molemmat ryhmät huomioiden hänen sijoituksensa oli viides.

    KUVA: mikakallio.com
    Mika Kallio
Share |
  • Orivesi isännöi jääradan SM-sarjan kolmatta osakilpailua. Paluun kilpa-areenoille tehnyt tallipäällikkö Aki Ajo voitti veteraaniluokan. Kari Vehniäinen lähtee ylivoimaisessa...
  • Moottoripyörien jääradan SM-sarjassa on vuorossa kauden kolmas osakilpailu, joka ajetaan Orivedellä tulevana sunnuntaina. Kilpailuun on ilmoittautunut yli 80 ajajaa. 
  • "Tiimit olivat matkustaneet edellisen illan aikana noin 300km pohjoisemmaksi Mäntsälästä. SM-sarja jatkui Saarijärvellä. Aamu alkoi navakassa tuulessa ja tuiskussa, mutta se ei hä...
  • Mäntsälän Kilpijärvellä ajetun moottoripyörien jäärata-ajon arvo putosi SM-osakilpailusta kansalliseksi kilpailuksi. Kilpailun järjestäjältä puuttui kokonaan...
  • Jääradan SM-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna lauantaina Mäntsälässä ja sunnuntaina Saarijärvellä.
  • Jääradan SM-kauden avauskisa Seinäjoen Kyrkösjärveltä oli Kallion molemmille veljeksille voitokas, kun Vesa ajoi molempien JR Lites-luokan erien voittoon sekä tullen kolmanneksi JR...
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab