Supersport 600 Assen: Niki Tuuli maaliin sijalla 16 - Kimi Patova MM-pisteille luokassa Supersport 300

KUVA: Yamaha
Niki Tuuli

Alankomaiden Assenin Supersport 600 –kilpailu oli hallitsevan mestarin Kenan Sofuoglun näytöstä Kawasakillaan lähdöstä maaliin. Kallio Racing –tiimin Niki Tuulen MM-saldo ei kasvanut Alankomaiden Assenin MM-kisassa, sillä hän jäi 16. sijallaan niukasti MM-pisteiden ulkopuolelle. Sen sijaa Kimi Patova nousi ensi kerran MM-pisteille luokassa Supersport 300.

Assenin Supersport 600 -kilpailu oli käsivammasta kärsineen turkkilaisen Sofuoglun kauden ensimmäinen voitto. Kaksi ensimmäistä kisaa jäi tältä viisinkertaisesta Supersport-luokan mestarilta väliin ja edellisessä Espanjan Aragonin kilpailussa hän kaatui.

Palkintopallille Sofuoglun seuraksi nousivat Lucas Mahias (Yamaha) ja Julez Cluzel (Honda). Kenanin voittomarginaali oli reilut kaksi ja puoli sekuntia.

Sen sijaan toisesta sijasta Mahias ja Cluzel taistelivat tuimasti ja maalissa oli eroa vain viisi tuhannesosasekuntia.

Kallio Racingin Niki Tuuli jäi niukasti 16. sijallaan pisteiden ulkopuolelle. Hän jäi voittajalle reilut 21 sekuntia. Tallikaveri Sheridan Morais oli viides.

MM-taulukossa Mahiaksen saldo on 65 pistettä, toisena oleva Morais on kaksikymmentä pistettä jäljessä. Kolmantena olevalla Roberto Rolfolla on 41 pistettä. Tuuli on tippunut MM-taulukossa kahdeksanneksi 27 pisteellään. Sofuoglu on yhdeksäs 40 pistettä kärjen takana.

Supersport 300 –luokan voittoon ajoi hollantilainen Scott Berque. Voittotaistelussa oli mukana viisi nuorta kuljettajaa. Kallio Racingin Kimi Patova avasi MM-pistetilinsä ajamalla sijalle 11. eroa kärkeen oli vajaat 13 sekuntia.

Superbike-luokan tiukan voittokamppailun selvitti edukseen Jonathan Rea (Kawasaki). Tallikaveri Tom Sykes jäi 25 tuhannesosasekuntia. Brittikuljettajien juhlaa täydensi kolmanneksi ajanut Ducatin Chaz Davies.

MM-taulukossa Realla on 195 pistettä ja Sykesin saldo on 131. Daviesilla on 111 pistettä

Seuraava WSBK-sarjan osakilpailu on Italian Imolassa 12.-14. toukokuuta.

    KUVA: WorldSBK.com
    Kenan Sofuoglu
    KUVA: Yamaha
    Kimi Patova
Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab