Sveitsiläinen runkovalmistaja Suter yllätti: TT:hen kaksitahtisella uutuuspyörällä

KUVA: Suter Racing
Eskil Suter ja MMX 500

Suter Racing on saalistanut MotoGP-sarjan Moto2-luokassa kolme valmistajien ja yhden kuljettajien maailmanmestaruuden Suter –pyörällään. Yhtiö on ilmoittanut valmistaneensa kaksitahtisen Suter MMX 500 –kilpapyörän, jolla se osallistuu ensi kevään Mansaaren TT:hen. Walesilainen Ian Lougher on nimitetty ensimmäiseksi uutuuspyörän kuljettajaksi TT:hen kolmivuotisella sopimuksella.

Suter on valmistanut kaksitahtista ja vain 127 kilon painoista 576 –kuutioista V4-pyöräänsä 99 kappaletta. Hinta on 90 000 puntaa eli noin 109 000 euroa. Suter aikoo osallistua TT:n Superbike ja Senior –luokkien kilpailuihin.

Suterin uutuuspyörä on herättänyt viime syyskyisen julkistuksensa jälkeen paljon huomiota muun muassa Italian Milanon Eicma –messuilla.

Suterin toimitusjohtaja Eskil Suter on entinen GP-kuljettaja ja hän on vakuuttunut, että pyörällä pärjätään TT:ssä hyvin Hondan, BMW:n ja Kawasakin Superbike –pyöriä vastaan.

 - Suter MMX 500 on rakennettu sillä tietotaidolla ja ymmärryksellä, mitä olemme hankkineet edellisinä vuosina rakentaessamme kilpapyöriä ja moduleita Grand Prix –sarjan kaikkiin luokkiin. Pyörässämme on erinomainen painosuhde, muistuttaa Eskil Suter.

Suter Racing on vahvistanut tehneensä 53-vuotiaan Ian Lougherin kanssa sopimuksen TT:hen. Lougherilla on 30 vuoden sopimus Mansaaren TT:stä. Hän kilpaili ensimmäisen kerran Mansaaren Manx Grand Prix –kilpailussa vuonna 1983 sijoittuen kolmanneksi. Kaikkiaan Lougher on voittanut TT:n kymmenen kertaa. Lisäksi walesilainen kaksitahtispesialisti on voittanut viisi kertaa peräkkäin kuulun Pohjois-Irlannin North West 200 –kilpailun 125-kuutioisten luokassa.

Vuonna 1991 Eskil Suter ja Ian Lougher kilpailivat RR:n EM-sarjassa 250-kuutioisten luokassa.

- Suter Racing lähestyy ammattimaisesti projektillaan erittäin vaativaa TT-kisaa. Haluamme oppia Suter MMX 500 –pyörän hyvin edetessämme kolmen vuoden ajan vaiheittain TT:ssä ja tavoitteenamme on kilpailukykyinen pyörä, selvitti Lougher.

    KUVA: Suter Racing
    Suter Racingin ensimmäisen sopimuskuljettajan julkistus uudessa projektissa (vasemmalta): Giussani, Asa Lougher, Ian Lougher ja Eskil Suter
Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab