Tatu Lauslehto siirtyy Ajo Motorsportin leipiin

KUVA: Nita Korhonen

Kansainvälisiä ratoja vuosia menestyksekkäästi kiertänyt Lauslehto nähdään jatkossakin RR-kisoissa, mutta ei enää pyörän päällä, vaan Aki Ajon leivissä mekaanikon tehtävissä.

Ratamoottoripyöräilijä Tatu Lauslehto on päättänyt ripustaa ajohanskat naulaan. Saksan kansainvälisessä IDM-sarjassa menestyksekkäästi viime vuodet kisannut Tatu Lauslehto on tehnyt päätöksen: hän ei tule osallistumaan enää asfalttikilpailuihin. Talven jääratamittelöissä hänet tultaneen jatkossakin näkemään, mutta pääpaino siirtyy nyt pyörän päältä pyörän kehittämiseen. Lauslehto tulee toimimaan Aki Ajon leivissä Espanjan Pre Moto3 -sarjassa.

– Ajohommat jää nyt sivuun ja lähdetään mekaanikon hommiin Espanjan sarjaan. Ajo Motorsport tarjosi sinne paikkaa, kun Akilla on siellä Pre Moto3 -tiimi, jossa 12-14-vuotiaat ajavat kilpaa, Lauslehto taustoittaa.

Pääasiassa Lauslehto toimii Crew Chief ja datahenkilönä Moto3-kuljetaja Lorenzo Fellonille.

– Mutta tarvittaessa homman kuva on paljon laajempi. Kuitenkin suht pienellä porukalla mennään. Hommat on lähtenyt hyvin käyntiin. Tosi paljon uutta tietoa tulee ja koko ajan oppii jotain lisää, Lauslehto toteaa.

Aki Ajo on perinteisesti luottanut suomalaiseen osaamiseen tiiminsä henkilöitä valittaessa.

– Kai se Aki haluaa jonkun suomalaisen sinne, ettei ihan espanjalaisin voimin mennä, Lauslehto naurahtaa.

Pitkän ratamoottoripyöräuran lopettaminen ei miestä tunnu hetkauttavan. Tarjouksia kaudelle 2017 olisi tullut, mutta ne eivät häntä kiinnostaneet.

– Ei ole haikeaa, yllättävän vähän. Todennäköisesti oikean päätöksen tein. En ole yhtään kaivannut sitä hommaa. Ihan kiva lähteä uusiin kuvioihin.

Edelleen Suomessa kotipaikkaansa pitävän Lauslehdon uran kohokohtiin kuuluu muun muassa vuoden 2004 Euroopan mestaruus. Vuotta myöhemmin hän sijoittui Supersportin MM-sarjan loppupisteissä kymmenenneksi.

– Ja lisäksi ne MM-vuodet siihen perään, ne oli hyviä vuosia ja hyvää menestystäkin sieltä tuli ja totta kai sitten tuo Saksan mestaruus Supersport-luokassa vuonna 2012. Ne ovat jääneet päällimmäisenä mieleen.

Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab