Yamaha ja KTM kamppailevat rekisteröintitilaston kärkipaikasta

KUVA: Yamaha

Toukokuun jälkeen Yamaha pitää rekisteröintitilaston ykköspaikkaa, mutta KTM:n markkinaosuus on vain puoli prosenttiyksikköä alhaisempi.

Toukokuussa rekisteröitiin 15 uutta moottoripyörää enemmän kuin viime vuoden toukokuussa. Vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden rekisteröintimäärät olivat selvästi kasvussa viime vuoteen verrattuna, mutta kylmä huhtikuu sulatti aikaisempien kuukausien kasvun.

Yamaha ja KTM muodostavat tutun kärkikaksikon rekisteröintitilastossa. BMW on vahvistanut asemaansa kolmossijalla, kun sen kanssa aikaisemmin viimeisestä podiumsijoituksesta taistellut Honda on menettänyt asemiaan. Harley-Davidson on pystynyt kasvattamaan rekisteröintimääriään ja amerikkalaismerkki on noussut tämän kevään tilastoissa neljännelle sijalle. Kawasakin reipas myynnin kasvu on siivittänyt sen viidennelle sijalle. Pitkään kärkikolmikossa pysytellyt Honda on nyt sijalla kuusi. 

Pitkään Suzuki kanssa tasatahtia kulkenut Triumph on noussut nyt selvästi kilpakumppaninsa edelle.Indian on pystynyt kasvattamaan myyntiään, mikä saattaa osaltaan johtua Polaris-konsernin päätöksestä lopettaa Victoryn tuotanto ja keskittyä täysillä Indianin kehittämiseen ja markkinointiin.

Rekisteröintitilasto: sijoitus/merkki/markkimaosuus

1. Yamaha 21,9 %

2. KTM 21,4 %

3. BMW 11,6 %

4. Harley-Davidson 8,7 %

5. Kawasaki 7,5 %

6. Honda 7,3 %

7. Triumph 4,0 %

8. Suzuki 3,2 %

Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab