Liikenne & Kauppa

Toukokuun jälkeen Yamaha pitää rekisteröintitilaston ykköspaikkaa, mutta KTM:n markkinaosuus on vain puoli prosenttiyksikköä alhaisempi.

Messukeskuksessa ajettiin ahkerasti koeajoja koko perjantain ajan. Perjantaina järjestetty Moottoripyörien suuri koeajopäivä keräsi paikalle tosimotoristeja.

Seinäjoen Jokiniemi-Motorsilla on tänä keväänä myyty selvästi viime vuotta enemmän moottoripyöriä, sekä uusia että käytettyjä.

"Tämän supersuositun moottoripyörän ohjaus voi irrota". Paitsi ettei koko maailmassa ole yhtään tapausta, jossa niin olisi käynyt.

Maaliskuun loppuun mennessä moottoripyöriä rekisteröitiin Tilastokeskuksen mukaan 486 kappaletta, mikä on 14,9 prosenttia edellisvuotta enemmän. Kauppa vilkastui selvästi heti kun selvisi, että hallitus luopuu suunnittelemastaan kevyiden moottoriajoneuvojen verosta.

Moottoripyöriä ja mp-tarvikkeita ja -varusteita myyvät liikkeet palkkaavat sesongin alkaessa lisää työvoimaa. Ammattitaitoisia tekijöitä odottaa ympärivuotinen työ.

Turun uusi Yamaha Center -myymälä palvelee Ohikulkutien varrella Ikean vieressä.

Tammi-helmikuussa uusia moottoripyöriä rekisteröitiin selvästi enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona.

Harley-Davidson jakaa vuosittain Bar & Shield -palkinnon jälleenmyyjille ympäri maailmaa, jotka ovat täyttäneet yhtiön asettamat laajat laatukriteerit parhaiten omalla alueellaan. Harley-Davidson Turku on valittu tämän vuoden voittajaksi Suomen ja Norjan alueelta ensimmäisenä suomalaisena jälleenmyyjänä. 

Erilainen historiikki "hieman erilaisesta perheyrityksestä".

Artsi Nyqvist ja puukengät. Jokainen motoristi tietää miten ne liittyvät toisiinsa. Siksi Artsin myymät puukengät on yksi MP17-näyttelyn suosituimmista ostoksista.

Hyvinkääläinen MP Racing hakee moottoriajoneuvojen asentajaa ja korjaajaa kokopäivätyöhön.

Perjantaina 13.1.2017 juhlitaan kahden uuden Yamaha-jälleenmyyntipisteen avajaisia. Naumanen avaa toisen Yamaha Center -myymälänsä Joensuuhun ja Wikro Marin Ab avaa uuden myymälänsä Pietarsaareen. 

Polaris-konserni on ilmoittanut, että se lopettaa Victory-moottoripyörien valmistamisen ja keskittyy jatkossa toiseen moottoripyörämerkkiinsä, Indianiin.

Vaikka moottoripyörien kokonaisrekisteröintimäärä laski viime vuonna 2,7 prosenttia, niin markkinajohtaja Yamaha pystyi nostamaan sekä markkinaosuuttaan että kappalemääräistä myyntiään.

Euro Motor Center Oy on sopinut Motul Deutchland GmbH:n kanssa Motul-öljyjen maahantuonnista ja jakelusta maassamme 1.1.2017 alkaen.

Storm Motorin Lahden myymälä muuttaa vuodenvaihteessa. Kauppakeskus Mailin laajennushankkeen käynnistyessä Stormin liike Ajokadulta muuttaa uuteen osoitteeseen Alavankatu 4.

Monissa moottoripyörä- ja -tarvikeliikkeissä on perjantaina Black Friday -tarjouksia. Voimassa vain yhden päivän, joten kannattaa olla nopea.

Oikeastaan Superleggeran pitäisi maksaa Suomessa noin 106 000 euroa, jos verottomaan hintaan lisätään normaalikaavan mukaisesti verojen osuus. Viisinumeroiseksi puristettu hinta lämmittää ainakin sitä yhtä suomalaismotoristia, joka on 1299 Superleggeran tilannut.

Jopa hallituspuolueen edustaja myöntää, että tavoiteltu 50 miljoonan euron lisätulo saavutettaisiin helpommin verotusta laskemalla kuin sitä kiristämällä.

Bike & Boat Worldin Mika Kouki pelkää, että päätös moottoripyörille suunnitellusta käyttöverosta tehdään muilla kuin taloudellisilla perusteilla.

Suomen hallitus alkaa SMOTOn mukaan käsitellä lakiesitystään mp- / veneverosta jo tällä viikolla ja veroa ollaan nuijimassa nopeutetulla käsittelyllä väkisin läpi heti vuodenvaihteen jälkeen. 

Moottoripyöräkauppias ja moottoripyörämuseon perustaja Riku Routo on valittu vuoden lahtelaiseksi.

Vuoden yrittäjäksi Hyvinkäällä valittu MP-Racingin Sauli Penttilä oli yllättynyt valinnastaan.

- Luulin meidän olevan pieni firma, mutta kuulin että hyvinkääläisissä yrityksissä on keskimäärin 4,7 työntekijää, eli me ollaankin aika keskiarvoa siinä mielessä.

Bridgestone Finland Oy ja BLACKSEVEN Oy ovat sopineet Bridgestone-merkkisten moottoripyörän renkaiden jakelusta Suomessa. Sopimus astuu voimaan 1.1.2017, minkä jälkeen BLACKSEVEN Oy toimittaa Bridgestone-tuotteita kaikille moottoripyörän renkaita myyville yrityksille.

Storm Motor tarjoaa kuluttajille uuden tavan tehdä moottoripyöräkauppaa. Asiakkailla on mahdollisuus tuoda kulkupelinsä myyntiin Stormin liikkeeseen.

Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab