Pyörät & Tekniikka

Kawasakin uusi ZX-10RR luo pohjan kauden 2017 World Superbike -kilpureille.

Ei näytä sivusta katsottuna pahalta, mutta jokaisen laitetta kokeilleen ilme kertoo että pyörän kyydissä kallistus tuntuu paljon suuremmalta.

Nettimoton Yamaha MT-01:n maalaus noudattaa Sin City -teemaa ja MP Maailman Triumph Rocketista yritetään saada superkevyt eli ”SuperLeggera”. Projektipyörille on siis keksitty nimet, mutta miten ne ovat muuten edistyneet?

KTM:n adventuremallisto uudistuu täydellisesti mallimerkintöjä myöten. Kävimme koeajamassa uutuudet ja selvittämässä, mikä muuttuu ja miksi.

Tulevaisuudessa huolellista käsityötä ja yksilöllisyyttä arvostava motoristi voi hyvinkin ajella rovaniemeläisen Forstén Moto Designin valmistamalla moottoripyörällä. Tähän unelmaan uskoo Juha Forstén (33), joka on lähtenyt toteuttamaan visiotaan yksityiskohta ja osa kerrallaan. 

Nakumalli Street Triplen 675-kuutioinen moottori kasvaa samalla 765-kuutioiseksi.

Triumph ei vielä kerro mikä malli on kyseessä, mutta brittivalmistajan mukaan uutuus tulee olemaan luokkansa uusi merkkipaalu sekä voiman, keveyden, käsiteltävyyden että ulkonäön suhteen.

Nettimoto vastaan MP Maailma. Tuomas Rajala vastaan Janne Huhtala. Yamaha MT-01 vastaan Triumph Rocket III. Vain toinen voi voittaa. Häviäjä joutuu ajamaan mopolla Rovaniemeltä Helsinkiin talvikelissä. 

Vain pari viikkoa ehti kulua KTM:n ilmoituksesta tuoda markkinoille 240-hevosvoimainen V4-moottorilla varustettu moottoripyörä, kun Aprilialta tulee väkevä vastaus itävaltalaisille.

Uusi Triumph Bobber on rohkeasti erilainen. Vaikka ulkonäössä on tarkasti vaalittu alkuperäistä bobber-henkeä, silti käytännöllisyydestä on jouduttu tinkimään oikeastaan vain pienen polttoainetankin verran.

Maailman tehokkainta nakupyörää on uudistettu niin, että sen voima on nyt paremmin siirrettävissä takarenkaan kautta asfalttiin. Koeajossa toistuu tuttu Super Duke -kaava, aluksi poliisin haaviin ja sen jälkeen hauskaa koko rahalla.

KTM on tuomassa vuonna 2018 markkinoille todellisen tykin. Hintalappukin tulee olemaan kohtuullinen, ainakin jos verrataan lähimpään kilpailijaan, Honda RC213V-S:ään.

Uuden KTM 1290 Super Duke R:n koeajo päättyi juuri. Pannaan asiat kuitenkin tärkeysjärjestykseen, Jeremy McWilliams halusi lähettää suomalaisille terveisiä KTM-koeajosta.

Ajoltaan kevyt kuin 600-kuutioinen, mutta tehoa on kuten hypernakussa kuuluukin olla. 

Ensin Triumph muokkasi 1200-kuutioisesta Bonnevillestä Bobberin, ja nyt 900-kuutioinen Street Twin on lähtökohtana uudelle Scramblerille.

Zero-sähkömoottoripyörät saavat useita parannuksia kaudelle 2017.

Kawasaki palaa ”900-luokkaan” esittelemällä uuden Z900-nakumallin.

Husqvarna hyödyntää uudessa Vitpilen-katumallissa KTM:n tekniikkaa, mutta muotokieli on täysin uutta.

Yamaha valmistaa 695 kappaletta XSR 900 Abarth -erikoismallia. Punaharmaita Café Racereita ei riitä kaikille.

Ducati jatkoi uutuusmalliensa esittelyä Milanon moottoripyöränäyttelyssä. 1299 Superleggeran ja Multistrada 950:n lisäksi esitltiin mm. kaksi uutta Monsteria ja kaksi uutta Scrambleria.

Oy Brandt Ab on allekirjoittanut maahantuontisopimuksen Piaggio & S. p. A:n kanssa koskien Piaggio, Piaggio Wi-Bike, Vespa, Gilera, Aprilia, Scarabeo ja Derbi -tuotemerkkien jakelua Suomessa.

Kawasaki on julkaissut uuden Z1000R-mallin. Ensi vuonna tarjolla on sekä perusmalli Z1000 että Z1000R.

Puhdaslinjainen, minimalistinen ja yksipaikkainen. Pinnavanteet kruunaavat kokonaisuuden.

Japanilaislähtöinen Go Takamine ja hänen Yhdysvalloissa toiva Brat Style -yrityksensä ovat jo ehtineet rakentaa Scramblerin Yamahan SCR950 -uutuusmallista, joka esiteltiin pari viikkoa sitten Kölnin Intermot-messuilla. Se on Yamaha Yard Built -malliston uusin jäsen.

Villeimpien huhujen mukaan uudessa R6:ssa olisi ollut kolmisylinterinen moottori. Yamahan juuri julkaisemassa R6:ssa on kuitenkin edelleen rivinelonen - ja ulkonäkö on läheistä sukua R1:lle.

Oy Brandt Ab aloittaa Bultaco-tuotteiden maahantuonnin.

Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab