Pyörät & Tekniikka

Aavikkoseikkailua varten kustomoidut Offroad H-D 1200 Roadster -moottoripyörät ovat espanjalaisen El Solitarion luomuksia, jotka ovat nähtävissä parhaillaan käynnissä olevilla Wheels and Waves -festivaaleilla Biarritzissa, Lounais-Ranskassa. Yhteistyössä Öhlinsin, Bark Bustersin, SC Projectsin, Kineon, ISR:n, Kriegan ja Dunlopin kanssa rakennetut moottoripyörät on erityisesti suunniteltu kestämään Saharan autiomaan koetukset.

EDRS-sarjan avausosakilpailussa Vesa Ruhanen ajoi ennätyksensä ja Henri Kolehmainen sivusi omaa ennätystään.. 

Vuonna 1980 esitellyn BMW R 80 G/S:n linjoja ja tyyliä kunniottava R nineT Urban G/S esitellään BMW-jälleenmyyjien luona ensimmäistä kertaa kesäkuun ensimmäisenä päivänä. 

Välimallin Zeta tuntui jo ennen koeajoa mielenkiintoiselta uutuudelta. Koeajossa se pääsi silti yllättämään.

BMW rakentaa 750 kappaleen sarjan ratakäyttöön suunniteltua HP4 Race -erikoismallia, joka on jopa kevyempi kuin BMW:n Superbike-luokan kilpurit.

- Olisihan se hienoa, jos meidän MotoGP-moottori nähtäisiin myös katupyörämallissa, tuumasi KTM:n R&D-osaston työntekijä kun puhe kääntyi KTM:n mukaantuloon MotoGP-luokkaan.

Edestä se näyttää 1290 Super Duke R:ltä. Mittaristo puolestaan on kuin uusissa isoissa Adventureissa. Olisinpa vasta 16-vuotias, niin moottoripyörän valinta olisi helppoa. 

Uudessa Monster 797:ssa on paljon tuttuja elementtejä, verrattiinpa sitä sitten 1200 Monsteriin tai alkuperäiseen vuoden 1993 Monsteriin.

Yamaha esitteli viime syksynä uuden YZF-R6:n, mutta teholukemista ei vielä tuolloin hiiskuttu mitään. Nyt Yamaha paljastaa tarkemmat tekniset tiedot.

Lähtökohtana on Street 750 -malli, jota on muokattu tehokkaammaalla moottorilla ja samalla parannettu jarruja ja jousitusta. Kun vielä ajettavuutta on muokattu jyrkemmällä keulakulmalla terävämmäksi, on tuloksena uusi Street Rod.

KTM takaisinkutsuu 690 DUKE/R vuosimallit 2012-2016 valtuutetulle KTM-jälleenmyyjän huoltopisteelle ABS-modulaattorin johtosarjan tarkastukseen.

Yamaha MT-10 Tourer Edition on varustettu matkakäyttöä palvelevilla lisävarusteilla.

Harleyn ikoninen, vuonna 1949 ensimmäistä kertaa esitelty Road King saa uutta verta mallistoon, kun amerikkalaisvalmistaja esittelee asenteeltaan astetta tummasävyisemmän Road King Specialin.

Kawasakin uusi ZX-10RR luo pohjan kauden 2017 World Superbike -kilpureille.

Ei näytä sivusta katsottuna pahalta, mutta jokaisen laitetta kokeilleen ilme kertoo että pyörän kyydissä kallistus tuntuu paljon suuremmalta.

Nettimoton Yamaha MT-01:n maalaus noudattaa Sin City -teemaa ja MP Maailman Triumph Rocketista yritetään saada superkevyt eli ”SuperLeggera”. Projektipyörille on siis keksitty nimet, mutta miten ne ovat muuten edistyneet?

KTM:n adventuremallisto uudistuu täydellisesti mallimerkintöjä myöten. Kävimme koeajamassa uutuudet ja selvittämässä, mikä muuttuu ja miksi.

Tulevaisuudessa huolellista käsityötä ja yksilöllisyyttä arvostava motoristi voi hyvinkin ajella rovaniemeläisen Forstén Moto Designin valmistamalla moottoripyörällä. Tähän unelmaan uskoo Juha Forstén (33), joka on lähtenyt toteuttamaan visiotaan yksityiskohta ja osa kerrallaan. 

Nakumalli Street Triplen 675-kuutioinen moottori kasvaa samalla 765-kuutioiseksi.

Triumph ei vielä kerro mikä malli on kyseessä, mutta brittivalmistajan mukaan uutuus tulee olemaan luokkansa uusi merkkipaalu sekä voiman, keveyden, käsiteltävyyden että ulkonäön suhteen.

Nettimoto vastaan MP Maailma. Tuomas Rajala vastaan Janne Huhtala. Yamaha MT-01 vastaan Triumph Rocket III. Vain toinen voi voittaa. Häviäjä joutuu ajamaan mopolla Rovaniemeltä Helsinkiin talvikelissä. 

Vain pari viikkoa ehti kulua KTM:n ilmoituksesta tuoda markkinoille 240-hevosvoimainen V4-moottorilla varustettu moottoripyörä, kun Aprilialta tulee väkevä vastaus itävaltalaisille.

Uusi Triumph Bobber on rohkeasti erilainen. Vaikka ulkonäössä on tarkasti vaalittu alkuperäistä bobber-henkeä, silti käytännöllisyydestä on jouduttu tinkimään oikeastaan vain pienen polttoainetankin verran.

Maailman tehokkainta nakupyörää on uudistettu niin, että sen voima on nyt paremmin siirrettävissä takarenkaan kautta asfalttiin. Koeajossa toistuu tuttu Super Duke -kaava, aluksi poliisin haaviin ja sen jälkeen hauskaa koko rahalla.

KTM on tuomassa vuonna 2018 markkinoille todellisen tykin. Hintalappukin tulee olemaan kohtuullinen, ainakin jos verrataan lähimpään kilpailijaan, Honda RC213V-S:ään.

Uuden KTM 1290 Super Duke R:n koeajo päättyi juuri. Pannaan asiat kuitenkin tärkeysjärjestykseen, Jeremy McWilliams halusi lähettää suomalaisille terveisiä KTM-koeajosta.

Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab