Road Racing

MotoGP-kauden avausosakilpailu ajettiin Losailin radalla valonheittäjien loisteessa. Lyhennetyn MotoGP-luokan voittoon ajoi ennakkosuosikki Maverick Viñales. Moto2-luokan ykkönen oli Franco Morbidelli. Moto3-luokan tiukan taistelun selvitti edukseen espanjalainen Joan Mir. Patrik Pulkkisen ensimmäinen GP-kisa päättyi kaatumiseen.

MotoGP-kauden avausosakilpailun aika-ajot Qatarin Losailin radalla on jouduttu peruuttamaan sateen takia ja radalla oli vettä. Se olisi tehnyt  MotoGP-luokankin ajamisen vaaralliseksi sadesään renkailla. Moto2 ja Moto3 –luokilla ei ole sadesään renkaita Losailissa käytössä.

MotoGP-kauden avausosakilpailun vapaat harjoitukset näyttivät suunnan asetelmista. Ennakkosuosikit olivat harjoitusten kärjessä. Ajo Motorsportin kuljettajat lähtevät Moto2 ja Moto3 –luokissa hyvissä asemissa lauantai-illan aika-ajoihin.

MotoGP-kausi 2017 alkaa maaliskuun viimeisenä viikonloppuna. Lähes viisi kuukautta sitten juhlittiin Marc Márquezia MotoGP-luokan mestarina. 22 henkilöä, jonka joukossa aktiivikuljettajia ja entisiä ajajia ennustivat MotoGP-luokan kärkikolmikkoa.

Erkki Tapanisen organisoima MBH Superbike Racing Team osallistuu yhdellä kuljettajalla kansainväliseen IRRC –katuratasarjaan kaudella 2017.

16-vuotias Patrik Pulkkinen on luottavainen MotoGP-kauden avauksen edellä, vaikka kolmipäiväisissä testeissä kunnon olosuhteet Qatarin Losailin aavikkoradalla olivat vain yhtenä testipäivänä.

MotoGP-sarja on valmiina kauden 2017 Grand Prix –avaukseen, kun Moto2 ja Moto3 –luokkien viralliset ja viimeiset yhteistestit pidettiin Qatarin Losailin radalla 17.-19. maaliskuuta.

MotoGP-luokka ajoi tulevalla GP-sarjan avausnäyttämöllä Qatarin Losailissa viimeiset testit. KTM:n testikuljettaja Mika Kallio urakoi kolmena päivänä Losailin aavikkoradalla. Yhteistulosten nopein oli jälleen Yamahan Maverick Viñales, kuten hän oli kaikissa yhteisissä talvitesteissä.

Ratamoottoripyöräilyn MM-kausi 2017 starttaa Qatarista 26. maaliskuuta. Lähtöviivalle asettuu myös yksi suomalainen kuski, tänään 16 vuotta täyttävä Patrik Pulkkinen.

Niki Tuuli (Kallio Racing) hallitsi hyvin Thaimaan kuumat olosuhteet ajaen hienosti kolmanneksi Supersport 600 –luokan tapahtumarikkaassa MM-kisassa Chang International Circuit –radalla. Voittoon ajoi Italian Federico Caricasulo ja palkintopallin toiselle korokkeelle nousi kertalisenssillä ajanut thaimaalainen Decha Kraisart.
Lisätty (12.3. klo 19.21) Niki Tuulen ja Vesa Kallion kommentit.

Ranskalaiskuljettaja Jules Cluzel ajoi ykkösruutuun Thaimaan WorldSBK-sarjan Superpsport 600 –luokan Superpole –aika-ajokisassa huolimatta pari viikkoa sitten murtuneesta ristiluusta. Niki Tuuli lähtee voittojahtiin ruudusta 13. Superbike-luokan lauantain kisan voitti ylivoimaisesti Jonathan Rea.

GP-sarjan Moto2 ja Moto3 –kuljettajat ajoivat kolmipäiväiset viralliset testit hyvissä olosuhteissa Espanjan Jerezissä. Moto2-luokassa Alex Marquez ajoi alle rataennätyksen. Moto3-luokassa Nicolo Bulega oli nopein.

Kallio Racingin kuljettajat Niki Tuuli ja Sheridan Morais ovat valmiina World Supersport-luokan toiseen MM-osakilpailuun Thaimaan Changin radalla.

Saksalaistalli Peugeot Motorcycles Saxoprint esitteli Saksan Dresnenissä uudistetun MotoGP-sarjan Moto3-luokassa operoivan tallinsa.

RAM Racing Yamaha on tehnyt kaudesta 2017 sopimuksen Felix Nässin kanssa.
Felix vahvistaa tiimiä Superstock600- luokassa.

Viime vuoden Mansaaren TT:n katsojaluvut olivat maailmanlaajuisesti eri mediamuodoilla lähes 30 miljoonaa katsojaa riippumattoman tutkimus- ja analyysi laitos Kantar Median tutkimuksen mukaan. Suuntaus Mansaaren TT:n seurannassa on selvä. Printtimedia vähenee ja suuntaus on digitaalisen median eri tuotteille.

Red Bull KTM Ajo –tiimit Moto2 ja Moto3 –luokissa olivat hyvässä vauhdissa kolmipäiväisissä yksityistesteissä hyvässä säässä Espanjan Jerezissä. Moto3-luokan hallitseva mestari Brad Binder oli ensi kertaa radalla sitten marraskuun käden loukkaantumisen jälkeen.

10-kierroksen kilpailun voittaja tarkistettiin maalikameran kuvalla, sillä voittaja Roberto Rolfon ja Lucas Matiaksen eroa oli vain tuhannesosasekunti. Tuuli oli viides. Superbike-luokan hallitsija oli Jonathan Rea.

MotoGP:n tekniikkapuolen ammattilainen Erkki Siukola sai jälleen uralleen kovan pestin MotoGP-sarjassa, kun hänet nimitettiin viime kauden lopulla Aprilian tehdastallin ratainsinööriksi ja työskentelemään espanjalaisenAleix Espargarón ryhmässä.

Testit Australian Phillip Islandilla enteilevät Kallio Racingille hyvää. Ensi viikonlopun tavoitteena on sijoittuminen World Supersport –luokan MM-sarjan avausosakilpailussa kärkisijoille.

KTM julkisti Grand Prix –kauden 2017 pyörät ja kuljettajat Itävallan Munderfingissa. Tällä kaudella KTM valmistajana osallistuu kaikkiin kolmen GP-luokkaan. Julkistustilaisuudessa Moto2 ja Moto3 –tiimien päällikkö Aki Ajo kertoi ajatuksiaan maaliskuun lopulla alkavasta kaudesta.

World Superbike –sarjan ensimmäistä testipäivää Australian Phillip Islandilla haittasivat kovat sadekuurot ja ilman lämpötila oli vain 15 astetta. Maanantain testin kärkitahdit Supersport-luokassa antoi ranskalainen Jules Cluzel Hondallaan.  Niki Tuuli aloitti harjoituksen mallikkaasti ajaen 18 kierrosta ensimmäisessä harjoistussessiossa yltäen sijalle 11. Eroa kärkeen oli vajaat 1,3 sekuntia.

Yamahan uusi kuljettaja Viñales oli myös Phillip Islandin testien päätöspäivän nopein.  Eroa toiseksi nopeimpaan Marc  Márqueziin tuli lähes kolme kymmenystä. Saksan Jonas Folger säväytti testeissä ajamalla neljänneksi puolisen sekuntia kärjen takana.

MotoGP-luokan virallisia testejä on ajettu kaksi päivää Australian Phillip Islandilla. Tutut ennakkosuosikit ovat olleet nopeimmat molempina päivinä.

World Superbike –sarjan yhteydessä ajettavassa Supersport 300 MM-luokassa Suomen Kimi Patovalla on kaksi naista kilpakumppanina – Espanjan Ana Carrasco ja uusiseelantilainen Avalon Biddle.

MotoGP-sarjan kahden pienimmän luokan eli Moto2 ja Moto3 –luokkien muutamat tiimit ajoivat kaksipäiväiset yhteistestit Espanjan Valenciassa.

Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab