Road Racing

World Superbike –sarjan ensimmäistä testipäivää Australian Phillip Islandilla haittasivat kovat sadekuurot ja ilman lämpötila oli vain 15 astetta. Maanantain testin kärkitahdit Supersport-luokassa antoi ranskalainen Jules Cluzel Hondallaan.  Niki Tuuli aloitti harjoituksen mallikkaasti ajaen 18 kierrosta ensimmäisessä harjoistussessiossa yltäen sijalle 11. Eroa kärkeen oli vajaat 1,3 sekuntia.

Yamahan uusi kuljettaja Viñales oli myös Phillip Islandin testien päätöspäivän nopein.  Eroa toiseksi nopeimpaan Marc  Márqueziin tuli lähes kolme kymmenystä. Saksan Jonas Folger säväytti testeissä ajamalla neljänneksi puolisen sekuntia kärjen takana.

MotoGP-luokan virallisia testejä on ajettu kaksi päivää Australian Phillip Islandilla. Tutut ennakkosuosikit ovat olleet nopeimmat molempina päivinä.

World Superbike –sarjan yhteydessä ajettavassa Supersport 300 MM-luokassa Suomen Kimi Patovalla on kaksi naista kilpakumppanina – Espanjan Ana Carrasco ja uusiseelantilainen Avalon Biddle.

MotoGP-sarjan kahden pienimmän luokan eli Moto2 ja Moto3 –luokkien muutamat tiimit ajoivat kaksipäiväiset yhteistestit Espanjan Valenciassa.

Japanilaisvalmistaja Yamaha on valinnut Yamaha-kuljettajista uuteen Supersport 300 MM-luokkaan kuusi lupaavaa nuorta ajajaa, jotka saavat tehtaalta lisätukea tavoitellessaan mestaruuden valloitusta.

World Superbike –organisaatio on ilmoittanut, että Espanjan Jerezissä ajetaan Superbike ja Supersport –luokkien MM-osakilpailut sarjan toiseksi viimeisenä osakilpailuna.

Toni Torpakko, Nurmi MP Racing ja Suzuki GSX-R1000 yhdessä alkavaan kauteen.

AMA Pro Grand National -mestarit Kenny Coolbeth Jr. ja Jake Johnson ajavat yhdessä nuoren lupauksen Brandon Robinsonin kanssa tehdastiimin väreissä American Flat Track (AFT) -sarjaa.

Repsol Honda –tallin vuoden 2017 tiimin julkistuspaikkana oli Indonesian pääkaupunki Jakartan kansainvälinen JIExpo –messukeskus.

Heinäkuun alussa ajettava kansainvälisen IRRC-sarjan toinen osakilpailu, 53. Imatranajo kolminkertaistaa jälleen rajakaupungin väkiluvun. Perinteikkäällä katuradalla ajettava kilpailu on tällä kertaa viralliselta nimeltään BMW Delta Bavaria 53. Imatranajo International Road Racing Championship.

Yamahan Maverick Viñales, Suzukin Andrea Iannone ja hallitseva MotoGP-luokan maailmanmestari Marc Márquez olivat kolmipäiväisten testien kärkikolmikko Malesian Sepangissa. Ensitesteistä ei voida vetää liikaa johtopäätöksiä, mutta suunnan lähtöasetelmista uuteen kauteen se antaa.

MotoGP-luokan kahden ensimmäisen päivän olosuhteet Malesian Sepangissa olivat kosteat. Kuitenkin pystyttiin ajamaan myös kuivalla radalla.

KTM:n testiajaja Mika Kallio ajoi kolmipäiväiset yksityistestit Malesian Sepangissa viime viikon keskiviikosta perjantaihin. Kallio testasi pääosin niitä kohtia, joihin itävaltalaistallin tehdaskuljettajat halusivat parannusta.

Team Suzuki Ecstar esitteli Malesiassa sunnuntaina 29. tammikuuta uudistetun MotoGP-tiiminsä, jossa kuljettajina aloittavat italialainen Andrea Iannone ja Espanjan Alex Rins.

Ducatilla on toiveet korkealla lähdettäessä MotoGP-kauden ensimmäisiin yhteisiin ensitesteihin Malesian Sepangissa kauden 2017 uutuuspyörillä. Ensitestien perustella Lorenzo on päässyt hyvin sinuiksi Ducati Desmosedici 2017 –pyörän kanssa.

  Kotimainen Road Racing -kausi ottaa varaslähdön MP-messuilla Messukeskuksessa Helsingissä 3. – 5.2.2017. MiniSuperMoto STOCK-luokan Suomen Cup käynnistyy MP-messuilla lauantaina 4.2. ajettavalla osakilpailulla. Paikalla on kotimainen MiniSuperMoto-kerma, kuorrutettuna nuorilla haastajilla.  

MotoGP-sarjan kauden 2017 lopullinen kilpailukalenteri on vihdoin vahvistettu. Ensimmäinen versio julkistettiin jo viime syyskuussa. Maanantaina 30. tammikuutta alkavat MotoGP-luokan viralliset testit Malesian Sepangissa.

Supersport-luokan testit huomenna aloittava Niki Tuuli saa kauden alkuun yllättävän edun pahimpaan kilpakumpaniinsa nähden, sillä hallitseva maailmanmestari Turkin Kenan Sofuoglu mursi kaasukätensä vain kaksi päivää ennen virallisten testien alkua.

Ratamoottoripyöräily oli näyttävästi esillä Varsinais-Suomen Urheilugaalassa, kun Niko Mäkiselle ojennettiin kaksi merkittävää palkintoa.

Movistar Yamaha MotoGP –talli esitteli kauden 2017 pyöränsä ja kuljettajat Valentino Rossin ja uuden tulokkaan Maverick Viñalesin espanjalaisen TV-yhtiön pääkonttorissa Madridissa.

Kuuluisa RR-kuljettaja Guy Martin tekee yllätyspaluun kansainvälisiin katuratakisoihin ajamalla 23-kertaisen TT-voittaja John McGuinnessin tiimikaverina Honda Racing –tallissa.

Superbiken MM-sarjan on viime vuodet ollut selvästi MotoGP-sarjan varjossa ja kiinnostus sarjaa kohtaan on ollut selvästi GP-sarjaa vähäisempää. Yhtenä syynä on ollut se, että suuret tehdastallit muhkeine kisabudjetteineen ovat jyllänneet. Nyt esimerkiksi Aprilialla, BMW:llä ja Yamahalla on pienempi tehtaan osuus. Myös MotoGP-luokasta tulleet uudet kuljettajat lisäävät mielenkiintoa.

Sivuvaunuluokan MM-sarjassa on tulevalla kaudella lopulta viisi kisaviikonloppua, joissa ajetaan yhteensä kahdeksan kisaerää. Yksi osakilpailu on jäänyt pois alustavasta kilpailukalenterista.

43-vuotias italialainen Loris Capirossi on uusi jäsen MotoGP-sarjan kilpailujohtoryhmässä.

EM-kultaa juhlinut Niko Mäkinen paljasti samalla ,että ura jatkuu myös tänä vuonna.

Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab