Jarno Saarinen GP Alastarolla sunnuntaina 23.7.

 

Edesmenneen maailmanmestarimme Jarno Saarisen muistoa kunnioitetaan järjestämällä Jarno Saarinen GP -ajopäivä Virttaan Alastaron moottoriradalla. Tapahtuma on jatkumoa vastikään järjestetylle Jarnon muistopatsaan julkistamiselle Barkerin puistossa.

Radalla nähdään mm. 11-kertainen TT:n Suomen mestari Matti Salonen, Euroopan ja moninkertaisen Suomen mestari kuopiolainen Eero Hyvärinen ja monia monia muita maamme eilispäivän huippuja, mukana ehkäpä myös Johnny Wickström.

200-mailin kilpailu peruutettiin

Saarinen voitti aikoinaan maailman tunnetuimmat 200 mailin kilpailut niin USA:n Daytonassa kuin Italian Imolassakin. Tapahtuman päävastaavan, Esko Kuparisen mukaan Alastaron 200 mailin kilpailu jouduttiin perumaan vähäisen ilmoittautumismäärän vuoksi ja se korvattiin näytöstyyppisellä lähdöllä, jossa yleisölle on taatusti enemmän nähtävää kuin 10 ilmoittautuneen parin seuraamisessa lähes kolmen tunnin rupeamassa. Kun kilpailun peruutus ja vaihtuminen näytösajoon julkistettiin, saatiin lisää ilmoittautuneita näytösajoon. Yleisöllä on mahdollisuus nähdä näytösluontoisia välitankkauksia suoraan pääkatsomon edessä ja muuta aiheeseen liittyvää oheistoimintaa.

Sivuvaunut tuovat tapahtumaan oman shownsa ja yleisöllä on mahdollisuus pientä korvausta vastaan hypätä sivuvaunun kyytiin ja saada tuntumaa lajiin osaavien kavereiden kyydissä. Paikanpäällä voi vielä kysellä mahdollisuudesta ajella radalla. Alastaron Jarno Saarinen GP alkaa sunnuntaina klo 11.00 ja järjestäjät toivottavat kaikki tervetulleiksi.

Jarno Saarinen GP:n aikataulu:

10.00 Free for All/ ei kisakuskit / old timers 15 min
10.15 4-t classic 15 min
10.30 Free fast racers/kisakuskit nopeat 15 min
10.45 2-t classic 15 min
11.00 sivuvaunut 15 min
11.15 Free for All/ ei kisakuskit / old timers 15 min
11.30 4-t classic 15 min
11.45 Free fast racers/kisakuskit nopeat 15 min
12.00 2-t classic 15 min
12.15 sivuvaunut 15 min
12.30 Free for All/ ei kisakuskit / old timers 15 min
12.45 4-t classic 15 min
13.00 Free fast racers/kisakuskit nopeat 20 min
13.20 2-t classic 20 min
13.40 sivuvaunut 20 min
14.00 Free for All/ ei kisakuskit / old timers 20 min
14.20 4-t classic 20 min
14.40 Free fast racers/kisakuskit nopeat 20 min
15.00 2-t classic 20 min
15.20 sivuvaunut 20 min
15.40
16.00 mini 200 endurance 60 min
17.15 vapaa harjoitus eri ohjelman mukaan
20.00 ohjelma päättyy